STANKO BUBALO "Ne volim alibije, ali reći ću vam zašto smo lošije ušli u proljeće. Protiv Zrinjskog je sve moguće"

Stanko Bubalo
NK Široki Brijeg

HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg u subotu će na stadionu Bare u Čitluku odigrati veliki hercegovački derbi u sklopu 24. kola Premijer lige BiH. Susreti ova dva rivala oduvijek su izazivali zanimanje publike, pa će tako i stadion u Čitluku sigurno biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Plemići žele nastaviti svoj pobjednički niz. Ovo proljeće njihov skor je sam pobjeda iz osam utakmica i jurišaju ka obrani naslova prvaka.

S druge strane Široki Brijeg je nešto lošije ušao u proljetni dio, no Europa je ono za što će se boriti do kraja sezone.

Pomoćnik Ivice Barbarića, Stanko Bubalo, očekuje dobar derbi.

"Zrinjski je tijekom cijele ove i prošle sezone ima jako dobru momčad i dobar roster, kao i dobre trenere. Zrinjski dobro igra, ali riječ je o hercegovačkom derbiju i mi ćemo pokušati odigrati jednu dobru utakmicu", kaže Bubalo za Hercegovina.info.

"Zrinjskog zanima samo prvo mjesto iako imaju veliku bodovnu prednost. Jedna je utakmica i sve je moguće. Momci treniraju i rade za tu utakmicu. To je derbi, bit će pun stadion, dobra atmosfera, dobar sudac i mislim da nema razloga da bude dobra utakmica. Zrinjski je u psihološkoj prednosti, puni su samopouzdanja", dodaje.

Plemići su nešto umorniji, ali to im ne predstavlja veliki problem kaže Bubalo.

"U ritmu su srijeda-subota, igraju Kup utakmice. Imaju nekoliko ozlijeđenih igrača, ali njihov roster je snažan. Ako ne može jedan, može drugi koji ga zamjeni odlično. Moramo odigrati mušku utakmicu ako mislimo nešto napraviti".

Jesen su Plavi s Pecare odigrali iznad svih očekivanja, dok su u proljeće ušli nešto lošije.

"Nema nikakvo alibija, reći ću iskreno. Prvi dio smo odigrali "čudo". Početkom proljetnog djela imali smo tehničkih problema za koje nitko nije znao. Neki igrači su zakasnili na pripreme, igrači iz Brazila nisu dobili radne dozvole, a neki su bili ozlijeđeni, tako da nismo bili kompletni i na okupu. To je bio veliki problem. Sada smo kompletirani svi osim Kuprešaka koji je kartoniran i nadam se da će u nastavku sezone biti bolji", ističe.

Cilj je jasan.

"Ne volim stvarati nikakve alibije. Mi smo na početku sezone doveli jako puno nogometaša iz nižih liga, ali ti momci su odgovorili zahtjevima. Igrali smo dobro i imali dobre rezultate. Za drugi se dio možda nismo željeno pojačali na svim linijama, no svi su zdravi i nadam se da ćemo ostati u vrhu".

"Cilj nam je na početku sezone budemo u sredini ljestvice, ali dogodilo se drugačije. Trener Ivica Barbarić daje jako puno od sebe da budemo što bolji. Nadam se da ćemo u nastavku sezone pokazati pravo lice", dodaje.

U Čitluku očekuje pravi nogometni praznik.

"Širko Brijeg i Zrinjski uvijek igraju pravi derbi. Meni je žao što se ne igra na većem stadionu. Stadion u Čitluku će biti ispunjen do posljednjeg mjesta, nadam se dobrom vremenu, navijanju i fer i dobroj utakmici.", kazao je Bubalo.

Utakmica između Zrinjskog i Širokog Brijega igra se u subotu 1. travnja s početkom u 14 sati na stadionu Bare u Čitluku. Mostarski klub danas je u pretprodaju pustio ulaznice za derbi, a njihova cijena je 5 KM. Kažimo kako na ovoj utakmici, barem organizirano, neće moći nazočiti gostujući navijači Škripari budući da je gostujućim navijačkim skupinama od strane Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine zabranjen dolazak na zamjenske stadione protivničkih klubova.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.