KRAJ 18. IZDANJA Širokobriježani pobjednici Lige Hercegovine

Liga Hercegovine 2023 Lijeva Obala slavlje
Grude online

U Grudama je u subotu 26. kolovoza završeno 18. izdanje Lige Hercegovine na kojoj je sudjelovalo rekordnih 12 ekipa, piše portal Grude online.

U finalnoj utakmici snage su odmjerili ekipe 'Lijeva Obala' (Široki Brijeg) i MZ 'Stolac' (Stolac), a slavila je 'Lijeva Obala' rezultatom 3:1. 'Lijeva Obala' je već u šestoj minuti utakmice postigla pogodak zahvaljujući Marku Mikuliću, u 25. minuti za 2:0 pogotkom Marina Sesara, a za 3:0 Pero Ševo u 27. minuti. Pred sami kraj utakmice pogodak za 'Stolac' postigao je Jovan Škrba.

Utakmica za treće mjesto između 'Rakitna' (Posušje) i MZ 'Ilići' (Mostar) nije odigrana zbog nedolaska ekipe iz Mostara.

Najbolji golman turnira ovogodišnjeg izdanja Lige Hercegovine je Denis Ševo iz pobjedničke momčadi 'Lijeva Obala'. Najbolji strijelac Marin Sesar ('Lijeva Obala') s pet pogodaka i titula najboljeg igrača turnira pripala je Marku Mikuliću, također iz pobjedničke momčadi.

Nagrade pobjednicima uručili su Filip Leko (povjerenik Lige Hercegovine), Ante Begić (načelnik Posušja), Ivan Zeljko (predsjednik udruge Lige Hercegovine), Stjepan Bošković (gradonačelnik Stoca), Miro Kraljević (gradonačelnik Širokog Brijega), Ljubo Grizelj (načelnik Gruda) i Željko Andrijanić koji je uručio prijelazni pehar 'Večernjeg lista'. Večer su dodatno uljepšale mažoretkinje Gruda.

Nakon dodjele nagrada i priznanja najboljima uslijedila je bogata i vrijedna tombolu, a glavna nagrada bila je električni romobil. Od ostalih nagrada tu su bili potpisani dresovi Brune Petkovića, Marka Livaje, Marka Tolića, bh. prvaka Zrinjskog…