KARAČIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO "Iznenadilo me što je sve klub napravio u kratkom razdoblju, a sljedeća utakmica bit će najčudnija za mene"

Toni Karačić
HŠK Posušje

Odličnu utakmicu odigrali su jučer nogometaši HŠK Posušje. Na svom terenu u 'ljepotici' kola momčad s Mokrog Doca svladala je sarajevski Željezničar 3:2. Dva puta su vodili, da bi se Željo vraćao već u sljedećem napadu. Promašili su i jedanaesterac, no ništa ih nije moglo poremetiti da na kraju uzmu tri velika i važna boda u borbi za ostanak u društvu najboljih. Bio je ovo ujedno i debi Tonija Karačića na klupi 'Plavo-bijelih'.

"Jako sam zadovoljan, prva utakmica i prva pobjeda. Jako bitna tri boda za nas. Dobro je da smo pobijedili u dobroj utakmici što igra veliku ulogu. Pobijedili smo uz još nekoliko izglednih prilika koje smo iskreirali. Utakmica je sigurno bila lijepa i za oči i svi smo na kraju bili sretni zbog bodova", kaže nam Karačić.

Njegovi igrači pokazali su i mentalnu snagu.

Sadržaj se učitava...

"Tako je. Ovo je idealna utakmica za pripremu i za analizu. Kada izgubiš onda je neke utakmice jako teško za pripremati. Bilo je puno stvari na koje se može ukazati. Sigurno je da je nakon pobjede igračima sa psihološke strane sada puno lakše. Sve to što ste rekli o tijeku utakmice moglo je susret odvesti i na drugu stranu, a naročito što smo igrali protiv Želje koji je u naletu i u jednoj seriji dobrih rezultata. Razlog zadovoljstvu tim je još veći".

Cilj je jasan.

"Objektivno je da je borba za ostanak primarni cilj, takva je bodovna situacija. Ljudima u klubu je cilj ostanak u Premijer ligi i to je najvažnije u ovoj sezoni. Ja sam stigao na poziv kluba i napravit ću sve što je u mojoj moći da pokušamo ostvariti taj zadano".

Toni Karačić

Toni Karačić prima čestitke nakon pobjedničkog debija

HŠK Posušje napreduje iz dana u dan.

"Ugodno sam iznenađen što se napravilo u kratkom razdoblju. Klub je organizacijski posložen, naročito u rukovodećim strukturama kluba. Osigurana je financijska konstrukcija kluba, a novac je uložen isključivo u infrastrukturu što je po meni jako bitna stavka, jer sve ostalo će proći, a ta infrastruktura ostaje. Puno ciljeva i projekata još klub ima u planu. To mi je bio veliki motiv da dođem i pokušam pomoći".

"Meni će to biti jako čudna utakmica budući da prvi put dolazim na Pecaru u ulozi protivnika. Imamo tjedan dana za samu pripremu. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetan susret i ostvariti dobar rezultat. Također se nadam i dobrom ambijentu", rekao je Karačić za Hercegovina.info.

Utakmica između Širokog Brijega i Posušje igra se 10. travnja od 19 sati na stadionu Pecara.

  

Standings provided by SofaScore LiveScore