KARAČIĆ Da smo barem ranije došli do 2:1 ŽIŽOVIĆ Sve smo trebali riješiti u prvom poluvremenu

Toni Karačić
hercegovina.info

Nakon večerašnjeg hercegovačkog derbija u kojem je Zrinjski svladao Široki rezultatom 2:1, treneri momčadi Toni Karačić i Mladen Žižović dali su svoje viđenje susreta.

Trener gostiju kazao je kako je pobjeda Zrinjskog sasvim zaslužena.

"Želim čestitati Zrinjskog na zasluženoj pobjedi. Prvo poluvrijeme s naše strane bilo je jako slabo. Možemo mi sada tražiti neke razloge koji su objektivni, ali to ću zadržati za sebe. Ekipa Zrinjskog je kaznila sve naše tehničke greške. Drugo poluvrijeme smo imali nekakvu inicijativu, ali to je bilo dosta sporo. Da smo barem ranije došli do 2:1 sigurno je da bi bilo neizvjesnije. Ovako mogu samo čestitati Zrinjskom na tri boda."

Širokom slijedi susret s Veležom.

"Evidentno je da mi nismo na energetskoj razini kako treba biti. Dolazi nam Velež. Imamo vremena da ih analiziramo, regeneriramo se i kvalitetno pripremimo za tu utakmicu", rekao je Karačić.

S druge strane Mladen Žižović kaže kako je njegova momčad pitanje pobjednika trebala riješiti već u prvom dijelu.

Toni Karačić

"Mislim da smo prvo poluvrijeme zasluženo vodili 2:0 iako smo imali još nekoliko prilika da sve dileme oko pobjednika riješimo u prvih 45 minuta, gdje smo bili dominanti u svim segmentima nogometne igre. U drugom poluvremenu se osjetio nedostatak energije i snage. Šesta utakmica u četrnaest dana se itekako osjetila na pojedinim igračima. Široki nas je pritisnuo i imao je priliku za izjednačenje, ali izdržali smo. Zaista sam ponosan na igrače koji su u nepuna četiri dana ostvarili dvije itekako važne pobjede protiv ekipa koje pretendiraju na sami vrh ljestvice. Moramo biti zadovoljni i sretni načinom na koji smo došli do ovih pobjeda."

Za vikend će Zrinjski na tradicionalno neugodno gostovanje kod Radnika u Bijeljinu.

"Idemo na jedno daleko putovanje. Moramo se skupiti i dobro odmoriti. Iz utakmice u utakmicu moramo gledati kojih je to najboljih i najsvježijih jedanaest. Očigledno je da imamo dosta umornih igrača. Nadam se da ćemo imati dosta vremena da analiziramo Radnik i očekujem nastavak niza te da uđemo u jednu pozitivnu atmosferu pred reprezentativnu stanku", zaključio je Žižović.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.