VIDEO  KAKVA UTAKMICA Zrinjski slavio protiv Olimpije te izborio 3. pretkolo kvalifikacija Europa lige

Olimpija Zrinjski
HŠK Zrinjski

Zrinjski je u 3. pretkolu kvalifikacija za Europsku lige. Fantastičnu utakmicu gledali smo večeras na stadionu Stožice u kojoj su Plemići rezultatom 2:3 slavili nad Olimpijom iz Ljubljane

Na teren je Mladen Žižović poslao sastav: Brkić, Tičinović, Jakovljević, Barbarić, Stojkić, Trebotić, Enin, Filipović, Bilbija, Todorović, Ivančić.

Nakon početnih ispitivanja snaga, bolje su večeras utakmicu otvorili domaći. Već u 18. minuti Olimpija vodi. Centrirao je Caimacov, Ivanović je u kaznenom prostoru nadskočio Tičinovića i glavom loptom poslao u mrežu Brkića. Nije tu vratar Zrinjskom mogao puno napraviti. 

Pogodak kao da je probudio Plemiće koji su zaredali s napadima. Najprije je u 24. minuti odlično pucao Todorović i poslao loptu u mrežu. Slavlje je kratko trajalo jer je Barbarić bio u zaleđu te je gol poništen.

 U 38. minuti jedna dvojbena situacija. Todorović pada u šesnaestercu, no, sudac pokazuje da se igra dalje. Rezultatom 1:1 odlazi se na odmor.

U nastavku furiozan početak Zrinjskog. U  47. minuti pucao je Filipović, no, njegov udarac i nije baš bio najbolji. No, zato je njegov centaršut iz kornera četiri minute kasnije bio idealan za Nemanju Bilbiju, koji stvari vraća na početak.

Olimpija Zrinjski

Samo tri minute kasnije Ivančić je mogao potpuno preokrenuti utakmicu, ali njegov udarac brani vratar Olimpije.

U 57. minuti odličan udarac Cimacova, no lopta odlazi tik uz vratnicu Brkićeva gola. Mladen Žižović prvi put mijenja u 64. minuti, u igri je Zlomislić umjesto Trebotića. Devet minuta kasnije Lucho Ibanez mijenja Peru Stojkića.

U 81. minuti šok za Zrinjski. Vombergar, na asistenciju Finka glavom zabija za novu prednost Olimpije. Slavlje Slovenaca nije dugo trajalo. Nakon velike pogreške Riaskova loptu mu krade Filipović i šalje je do Bilbije kojemu nije bilo teško poslati je u mrežu. U 87. minuti najveća pogreška suca na utakmici.

Olimpija Zrinjski

Samardžić je u kaznenom prostoru igrao rukom, no, za Španjolca to nije kazneni udarac. Samo dvije minute kasnije velika šansa za Olimpiju. Pogriješio je Enin, Ivanović je sam izašao pred Brkića koji maestralno brani te odvodi utakmicu u produžetke. 

Samo dvije minute produžetka trebalo je za novo slavlje Zrinjskog. Po treći puta večeras odlično je ubacio Miloš Filipović, a Josip Ivančić loptu šalje u mrežu za veliko slavlje Zrinjskog

U 96. minuti upravo je izašao Ivančić, a u igru ušao mladi Anes Mašić. U 104. minuti još jedna dobra reakcija Ivana Brkića. Dobro je pucao Elšnik, a Vinkovčanin odbija u korner. Samo minutu kasnije Ibanezova lopta preko Mašića dolazi do Todorovića, no, njegov udarac odlazi pored gola. 

U drugom produžetku, točnije u 111. minuti Zaprijetio je Fink, ali ništa od promjene rezultata. Do kraja utakmice nismo vidjeli ozbiljnije prigode te Zrinjski zasluženo odlazi u 3. pretkolo kvalifikacija Europske lige koje će Plemići igrati protiv Apoela.

Sadržaj se učitava...

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.