KAKVA BOMBA Zadnji dan prijelaznog roka Kristijan Lovrić pojačao Osijek

NK Osijek, Kristijan Lovrić, hnk gorica, HNL

Kristijan Lovrić, dosadašnji 26-godišnji nogometaš Gorice, posljednjeg je dana zimskog prijelaznog roka u Hrvatskoj prešao u redove Osijeka.

"Lovrić je, po prvim informacijama, potpisao ugovor na četiri i pol godine, a navodno je Osijek za njega platio odštetu nešto veću od dva milijuna eura. Gorici bi trebao pripasti i određeni dio od idućeg transfera kojeg napravi Lovrić", prenosi Hina.

Nakon dolaska Mije Caktaša ove zime Lovrić je drugo veliko pojačanje Osječana koji su sada još spremniji za borbu na vrhu prvoligaške ljestvice s Dinamom, Hajdukom i Rijekom.

Još na početku sezone postojala je izgledna prilika da Lovrić napusti Goricu i pojača osječku momčad, ali tada se transfer nije realizirao. Zadnjeg dana zimskog prijelaznog roka Osijek je ipak uspio dovesti nogometaša koji je u posljednje vrijeme često dobivao pretpoziv hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, a odigrao je jednu utakmicu za seniorsku momčad Hrvatske.

Nogometnu karijeru Lovrić je počeo u rodnom Ogulinu, a prije dolaska u Goricu 2018. godine bio je još član Bele Krajine, Kustošije, Lokomotive te Lučkog. U Gorici je odigrao 103 ligaške utakmice te je postigao 44 pogotka, a ove sezone je, kao i ranije, bio najjača karika kluba iz Velike Gorice. Postigao je osam prvenstvenih pogodaka te se nalazi na diobi sedmog mjesta ljestvice strijelaca. Ukupno je Lovrić za Goricu odigrao 120 utakmica (54 gola i 29 asistencije).

Podsjetimo kako na prvoligaškoj ljestvici vodi Dinamo s 49 bodova. Osijek, uz utakmicu više, ima tri boda manje. Hajduk je treći s 44 boda, dok je Rijeka četvrta s 43 boda i utakmicom više.