KAKO SMO I NAJAVILI Velež se pojačao nekadašnjim mladim reprezentativcem i Brazilcem

Nedim Hadžić Velež
FK Velež

Fudbalski klub (FK) 'Velež' priopćio je kako je potpisan ugovor sa Nedimom Hadžićem. U prisustvu direktora FK 'Velež' Sanjina Alagića, u službenim prostorijama kluba je potpisan ugovor koji će ovog 23-godišnjeg igrača navalnog reda vezati za 'Rođene' do kraja sezone 2023/24, uz mogućnost produžavanja ugovora za još jednu godinu.

Hadžić je rođen 19. ožujka 1999. godine u Sarajevu. Prve nogometne korake napravio je u Akademiji FK 'Sarajevo', da bi se potom priključio i prvom timu Bordo momčadi. Karijeru je zatim nastavio u juniorskoj selekciji portugalskog Leixões SC, da bi se potom vratio u BiH u FK 'Mladost' Doboj Kakanj. 

U BiH je pored pomenutih klubova nastupao i za FK 'Sloboda' Tuzla, kao posudba NK 'Slaven Belupo'. Posljednji angažman je imao u slovenskom NK 'Radomlje'. Pored toga, važno je istaknuti da je nastupao za omladinske U15, U17, U19 i U21 nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nedim Hadžić Velež

Tijekom dana potpisan je još jedan ugovor i to sa Brazilcem Wallacem Menzesom dos Santosom. Ovaj krilni napadač posljednji angažman imao je u Hrvatskoj nogometnoj ligi, gdje je igrao za ekipu 'Gorice'. Karijeru je, prema dostupnim podacima, počeo u 'Sergipeu', zatim je prešao u 'Maruinense', poslije čega slijedi dolazak u austrijski 'Lustenau', iz kojeg je 2022. godine došao u Hrvatsku.

Nogometaši 'Veleža' od sutra pa do 10. veljače idu na pripreme u Tursku gdje će biti odigrane utakmice protiv ukrajinskih prvoligaša FC Vorskla i FC Minaj, te litvanskog FK Žalgiris.