Kako BiH gubi talente? Zbog Sušića je napadač Fulhama odabrao Švedsku

Muamer Tanković, napadač premierligaša Fulhama, odabrao je Švedsku. Zašto je nogometaš čiji su roditelji iz Srebrenice i koji kao junior nije slavio golove postignute za švedsku reprezentaciju protiv BiH odabrao Skandinavce?

"Iskreno da vam kažem, izbornik BiH Safet Sušić odradio je najmanji posao", otkrio je Tankovićev otac Senaid za Dnevni avaz.

I dok je švedski izbornik Erik Hamren proganjao Tankovića, Sušić je bio nijem.

"Izuzetno ga cijenim kao igrača, on je nogometna legenda, ali je morao doći popričati sa mnom i Muamerom, popiti kavu. Morao je aktivnije pratiti njegove igre, treninge, utakmice. Trebao je pružiti Muameru podršku, to bi mu mnogo značilo. To je, prema mome mišljenju, potez koji je nedostajao da Mujo izabere BiH. Švedski izbornik ga je, s druge strane, pratio svakodnevno i vršio pritisak na njega."

Za Švedsku će Tanković debitirati u prijateljskoj utakmici protiv Turske. Ipak, još nije izgubljen za BiH. Ako Sušić počne raditi svoj posao...

Veznjak Sochauxa zbog Sušića juniora s 20 godina otišao u reprezentativnu mirovinu

Bio je to prvi udarac za izbornika BiH, a drugi mu je zadao Sanjin Prcić, veznjak Sochauxa.

"Neću više igrati za BiH", poručio je 20-godišnji Prcić koji je povrijeđen što ga je Sušić unaprijed otpisao za Svjetsko prvenstvo, prvo koje je BiH izborila u svojoj povijesti.

"Nema više svrhe da se nadam. Mislim da nisam zaslužio da se ja kao jedini u konkurenciji desetak potencijalnih reprezentativaca BiH otpišem i službeno četiri mjeseca prije Svjetskog prvenstva. Možda nije ni realno da putujem u Brazil, kao ni još neki koji su na mala vrata sada ušli."

Prcića, koji je u reprezentaciji BiH trebao biti nasljednik Zvjezdana Misimovića, zaboljelo je vjerojatno to što Sušić u momčad gura svog nećaka Tina kojem je čak dao dres s brojem deset.

Sušić što prije mora shvatiti da posao izbornika nije samo 90 minuta na klupi, već uključuje i izvanterenske aktivnosti. Aktivnosti koje su njemu pet godina nepoznate.