Nogometaši BiH danas u Erevanu protiv Armenije

bh nogometna reprezentacija, BIH, sport, robert prosinečki

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se u Jerevanu sastaje sa reprezentacijom Armenije, u susretu šestog kola grupe J kvalifikacija za europsko prvenstvo 2020. godine.

Izabranici izbornika Roberta Prosinečkog prije tri dana u Zenici su pobijedili Lihtenštajn i s tri boda se vratili u utrku za drugo mjesto na tabeli. No, da bi ostali u igri za plasman na Euro potrebna im je pobjeda i u Erevanu.

U prvom meču ove dvije reprezentacije, BiH je na stadionu Grbavica pobijedila 2:1, ali su i u tom susretu Armenci pokazali da imaju izuzetno jak sastav. To je naglasio i izbornik Prosinečki, koji ipak očekuje pobjedu.

"Dobra su reprezentacija što su pokazali u utakmicama protiv Italije i Grčke. Pomak u njihovoj igri je evidentan. Mi nemamo više pravo na grešku. Neće biti lagana utakmica za nas, ali mi smo došli da pobijedimo kako bismo ostali u utrci za drugo mjesto" - kazao je Prosinečki na službenoj pres-konferenciji uoči ovog susreta.

Kapetan Edin Džeko također smatra da je Armenija dobra ekipa koja može da ugrozi protivnika iz kontranapada.

"Tu nam mogu napraviti dosta problema. Kompaktna su, agresivna ekipa i neće nam biti lako ali vjerujem da ćemo pobijediti" - kazao je Džeko.

Meč Armenija - BiH igra se na Republičkom stadionu u Erevanu od 15 sati.

U ovoj grupi večeras su na rasporedu i preostale dvije utakmice. Od 20.45 sati sastaju se Finska - Italija i Grčka - Lihtenštajn.

Tabela grupe J:

1. Italija 5 5 0 0 16:2 15
2. Finska 5 4 0 1 7:2 12
3. Bosna i Hercegovina 5 2 1 2 10:7 7
4. Armenija 5 2 0 3 8:9 6
5. Grčka 5 1 1 3 6:9 4
6. Lihtenštajn 5 0 0 5 0:18 0