JOŠ JEDAN TUŽAN DAN NA GRBAVICI Preminuo je legendarni Milomir Odović

JOŠ JEDAN TUŽAN DAN NA GRBAVICI Preminuo je legendarni Milomir Odović
Armin Herić/fkz.ba

Nakon što je proteklog mjeseca u 57. godini života preminuo predjednik Željezničara Admir Džubur, klub s Grbavice danas je potrešen još jednim preranim odlaskom.

"U 65. godini života preminuo je Milomir Odović, bivši igrač i trener FK Željezničar. Milomir Odović je rođen 1955. godine, a prve nogometne korake veže za Slogu iz Ilijaša. Ipak, još kao junior je prešao u Željezničar. Debitantski nastup za prvi tim je ubilježio u sezoni 1974/1975 nakon čega je vrlo brzo izborio mjesto u početnoj postavi. Igrajući za naš klub do 1985. godine, Odović je skupio 262 službena nastupa, pri čemu je postigao i 25 golova. Poslije toga je igrao još za austrijske klubove VÖEST Linz i Spittal, a karijeru je okončao u Bosni iz Visokog."

"Trenersko ime je izgradio u FK Željezničar i Premijer ligi BiH. Kao vojnik Kluba odazivao se na svaki poziv, a Plave je vodio u tri navrata, sakupivši ukupno 71 utakmicu na klupi Željezničara. Pored rada u prvom timu, dugo godina je bio zaposlenik Omladinske škole FK Željezničar. Odović je preminuo u 65. godini života nakon duge i teške borbe s bolešću. FK Željezničar izražava najiskreniju sućut obitelji, prijateljima i svim ožalošćenima", priopćeno je danas iz Željezničara.