JEDNI OD RIJETKIH Engleski velikan prekida sve veze s kladionicama jer uništavaju ljudske živote

fc bolton, kocka, klađenje, kladionica, bolton

Direktor Boltona Neil Hart izjavio je kako će ovaj nekadašnji premijerligaš prekinuti sve veze s kladionicama, osim obaveznih koje im nameće liga, jer smatra da klađenje uništava ljudske živote.

I navijači su pozitivno reagirali. Na odobrenje pristalica ovog kluba je naišla i objava Boltona kako će podržati sve dobrotvorne organizacije koje žele pomoći ljudima da nadiđu ovisnost o klađenju. Hart je rekao kako će se kladionice promovirati samo u mjeri koje im nameće Liga (EFL) koja ima sponzorski ugovor s kladionicom.

"Mi se ne oslanjamo mnogo na sponzorske ugovore od kladionica. Ova odluka osjetit će se na našim kioscima, ali pronaći ćemo kreativne načine da to koristimo na drugačiji način. Mi čvrsto vjerujemo u umjerenost, ali klađenje na nogomet sigurno uništava ljudske živote i Bolton želi iskazati pozitivan stav te poslati jasnu poruku za što se zalažemo", izjavio je Hart za "Sky Sports", prenosi Avaz.

Inače, Bolton je klub osnovan prije 147 godina, a dugo vremena je bio član Premijer lige, najjačeg ranga engleskog nogometa. U Championship je ispao 2012. godine, ali je onda nakon financijske krize ispao u treći rang, odnosno Ligu Jedan.