JEDNI OD RIJETKIH Engleski velikan prekida sve veze s kladionicama jer uništavaju ljudske živote

JEDNI OD RIJETKIH Engleski velikan prekida sve veze s kladionicama jer uništavaju ljudske živote

Direktor Boltona Neil Hart izjavio je kako će ovaj nekadašnji premijerligaš prekinuti sve veze s kladionicama, osim obaveznih koje im nameće liga, jer smatra da klađenje uništava ljudske živote.

I navijači su pozitivno reagirali. Na odobrenje pristalica ovog kluba je naišla i objava Boltona kako će podržati sve dobrotvorne organizacije koje žele pomoći ljudima da nadiđu ovisnost o klađenju. Hart je rekao kako će se kladionice promovirati samo u mjeri koje im nameće Liga (EFL) koja ima sponzorski ugovor s kladionicom.

"Mi se ne oslanjamo mnogo na sponzorske ugovore od kladionica. Ova odluka osjetit će se na našim kioscima, ali pronaći ćemo kreativne načine da to koristimo na drugačiji način. Mi čvrsto vjerujemo u umjerenost, ali klađenje na nogomet sigurno uništava ljudske živote i Bolton želi iskazati pozitivan stav te poslati jasnu poruku za što se zalažemo", izjavio je Hart za "Sky Sports", prenosi Avaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Bolton je klub osnovan prije 147 godina, a dugo vremena je bio član Premijer lige, najjačeg ranga engleskog nogometa. U Championship je ispao 2012. godine, ali je onda nakon financijske krize ispao u treći rang, odnosno Ligu Jedan.