Jakirović ga je otpisao u Rijeci, a sada bi mogao u Premijer ligu BiH

Mario Vrančić
Damir Skomrlj/CROPIX

Prelazni rok za FK Sarajevo još uvijek nije završen. Bordo momčad trenutno je na pripremama u Međugorju, a uskoro slijedi povratak u Sarajevo te zatim put u Antalyju.

Do tada će vjerovatno biti riješenja igračka križaljka, a na meti struke FK Sarajevo i Mario Vrančić, bh. internacionalac koji je posljednji angažman imao u HNK Rijeka. Ipak, nije se našao u planovima šefa struke Sergeja Jakirovića, te je postao slobodan prije par dana.

Jakirović je poslije remija sa Osijekom otpisao pored Vrančića, Nikitu Vlasenak, Marca Djuricina, Pabla Alvareza i Alena Halilovića.

Za SportSport.ba je potvrđeno da su kontakti između FK Sarajevo i Vrančića uspostavljeni, no transfer je za sada daleko od realizacije.

Vrančić imao nekoliko ponuda, pored navedene iz kluba sa Koševa, te će ubrzo donijeti odluku. S obzirom na renome koji uživa i bogat CV za sada je daleko od toga da karijeru nastavi u Premijer ligi.

Povremeni bh. reprezentativac u Rijeku je stigao Otoka, točnije Stoke Cityja, a nastupao je i za Norwich, te Mainz i Paderborn.

Podsjetimo, Vrančić je u mlađim kategorijama nastupao za reprezentaciju Njemačke, a ima upsianih šest nastupa u dresu reprezentacije BiH.

Debitirao je kod Mehmeda Baždarevića protiv Andore u rujnu 2015. godine, kod kojeg je i upisao preostalih pet nastupa u reprezentaciji.

Dobio je još poziv Prosinečkog u lipnju 2019. godine, ali je s klupe odgledao gostujuće poraze naše selekcije od Finske i Italije.

FK Sarajevo je ove zime dovelo nekoliko pojačanja, a novi igrači su Ilija Martinović, Renan Oliveira, Giorgi Guliashvili, Almedin Ziljkić i Slaviša Radović. Bordo tim će drugi dio sezone otvoriti derbijem protiv HŠK Zrinjski na svom stadionu.