VAREŠANOVIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO "Borit ćemo se dok postoji matematička šansa, a nadam se da ćemo s navijačima do kraja sezone biti na istoj strani"

Mirza Varešanović
Hercegovina.info

Nogometaši FK Sarajevo prvi dio priprema odrađuju u Međugorju, nakon čega će krenuti za Antalyu. U Međugorju je 'Bordo momčad' odigrala do sada i dvije kontrolne utakmice. Protiv domaćeg Međugorja su slavili 4:0, dok su danas svladali Famos s 5:1.

Trener Sarajeva Mirza Varešanović zadovoljan je tijekom priprema.

"Što se tiče uvjeta u Međugorju, oni su na vrhunskoj razini. Ovdje uistinu imamo sve što nam je potrebno za rad. Imamo tako reći novu ekipu, doveli smo dosta novih igrača, pa smo ovdje stoga dosta fokusirani na tehničku pripremu ekipe i na uigravanje. Završni dio priprema ćemo odraditi u Antalyi", kaže Varešanović za Hercegovina.info.

"Imali smo te utakmice sa slabijim protivnicima. Tražio sam da za protivnike imamo nešto slabije ekipe kako bi vidio upijaju li igrači ono što smo do sada radili. Zadovoljan sam s radom koji je profesionalan. Igrači nastoje sve ono što im mi prezentiramo pokazati na terenu na pravi način", dodaje.

Mirza Varešanović

On ističe kako je zadovoljan igračima koji su stigli u zimskom prijelaznom roku, ali i da će biti još promjena.

"Zadovoljan sam s novim igračima. Oni su za sada za nas još uvijek prinove dok ne dođemo do malo ozbiljnijih utakmica i ne vidimo kako će se onda pokazati. Sigurno je da će biti još dolazaka, ali i odlazaka".

Cilj Sarajeva je jasan iako situacija na ljestvici nije baš bajna za momčad s Koševa.

"I prije početka sezone cilj je bio Europa, međutim mi smo zada u nezavidnoj situaciji, samo smo šest bodova od zone ispadanja, ali i osam bodova od mjesta koje vodi na europsku scenu. Polazna točka nam nije ista, ali mi se ne predajemo. Pravimo ekipu da pokušamo uhvatiti Europu i nadam se da ćemo to uspjeti napraviti".

Mirza Varešanović

Kada je riječ o konkurenciji Varešanović smatra da je mostarski Zrinjski bodovno previše pobjegao.

"Što se tiče Zrinjskog mislim da nam bježi veliki broj bodova, 14 bodova je u pitanju, a mi u drugom djelu prvenstvu imamo 15 utakmica, odnosno 45 bodova. Što se tiče Širokog Brijega, Željezničara i Borca, potrudit ćemo se. Ući ćemo u borbu za Europu. Dok god matematički postoji prilika mi ćemo se boriti".

Navijači Sarajeva nisu zadovoljni njegovim izborom, no Varešanović se nada da će ipak zadobiti njihovo povjerenje. 

"Nadam se da ćemo našim ponašanjem, igrama i rezultatima uvjeriti navijače kluba da je ovo pravi put za Sarajevo i da je predsjednik napravio pravi izbor. Ja se nadam i vjerujem da ćemo do kraja prvenstva biti na istoj strani. Imamo svi isti cilj, volimo svi ovaj klub i mi ćemo dati sve što se tiče nas da to i ostvarimo", rekao je Mirza Varešanović za naš portal.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.