IVICA BARBARIĆ Zrinjskom dajemo ulogu favorita u ovoj utakmici. No, imamo se i mi čemu nadati u derbiju.

IVICA BARBARIĆ Zrinjskom dajemo ulogu favorita u ovoj utakmici. No, imamo se i mi čemu nadati u derbiju.
NK Široki Brijeg

U subotu, 1. travnja na stadionu Bare u Čitluku s početkom u 14 sati bit će odigran 72. veliki hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog Brijega.

Na današnjoj konferenciji za novinare utakmicu su najavili šef stručnog stožera Ivica Barbarić i napadač Daniel Lukić.

"Radi se o utakmici koja budi posebno zanimanje i to je jako dobro. Mi smo ovu reprezentativnu stanku iskoristili da malo podignemo kondicijsku formu. Zrinjski je posljednjih godina dominantna momčad i to im omogućuje kvaliteta i širina igračkog kadra. Sigurno će biti zahtjevna utakmica, ali mi moramo biti maksimalno koncentrirani tijekom cijele utakmice i pokušati ispuniti sve ono što želimo, a to je svakako pozitivan rezultat", istaknuo je trener Barbarić.

U proteklom razdoblju momčad Širokog Brijega imala je određenih problema s ozljedama igrača i kartonima. Barbarić za ovu utakmicu zbog kartona neće moći računati samo na Kuprešaka, a nakon ozljede u kadru su ponovno Pejić i Barišić.

"Zrinjskom dajemo ulogu favorita u ovoj utakmici. No, imamo se i mi čemu nadati u derbiju. Kroz maksimalan fokus i koncentraciju želimo ostvariti pozitivan rezultat i vjerujem kako ćemo u tome uspjeti", poručio je šef struke Širokog Brijega.

Nakon ozljede u konkurenciji za utakmicu je i napadač Daniel Lukić koji je istaknuo kako momčad spremno dočekuje veliki hercegovački derbi.

"Iza mene je jedna ozljeda, ali već sam u pogonu skoro dva tjedna. Osjećam se dobro i spreman sam za derbi. Momčad je jako dobro radila tijekom ove stanke, tako da spremni dočekujemo ovaj hercegovački derbi koji ima posebnu draž za nas", naglasio je Lukić.

Pravdu u velikom hercegovačkom derbiju ponovno će dijeliti Irfan Peljto iz Sarajeva.

Utakmicu će izravno prenositi Arena Sport TV.