IVANKOVIĆ "Treba biti iskren i reći onako kako jest bez pretjeranog uvijanja, a izazov će biti pobjediti 'šefa'"

Jure Ivanković, NK Široki Brijeg, Jure Ivanković, NK Široki Brijeg, Hajduk
Hercegovina.info

Nogometaše Širokog Brijega u nedjelju na Pecari očekuje susjedski derbi protiv HŠK Posušje. Momčadi će u ovaj susret ući u različitom raspoloženju, Posušje na krilima pobjede protiv Željezničara, dok Široki Brijeg u utakmicu ulazi nakon poraza od Veleža. Nije momčad s Pecare uspjela iskoristiti igrača više u Mostaru.

"Imali smo razdoblje dobre igre do tog crvenog kartona. Kontrolirali smo utakmicu obranom i dobrim izlascima u tranziciju, uz neke kontinuirane napade. Nedostajao je samo pogodak da okrenemo stvari u svom smjeru. Nakon crvenog kartona se nismo dobro snašli. Velež nam je oduzeo prostor, a teren je bio loš pa nismo mogli ubrzati igru, tako da se taj igrač viška kojeg smo imali nije pretjerano ni vidio. Velež je nakon toga bio motiviran i angažiran, te je iskoristio jednu našu pogrešku i postigao pogodak. Nakon toga se bilo teško vratiti u utakmicu. Ostaje žal, ali mislim da smo po svemu zaslužili ne izgubiti, a čak i da smo bili bliže pobjedi po igri i po prilikama, ali tako je to u nogometu. To smo već arhivirali", kaže za Hercegovina.info trener Širokog Brijega Jure Ivanković.

Ivanković je nakon utakmice rekao kako crveni karton za Velež nije trebao biti dosuđen pa je nakon te izjave dobio brojne pozitivne komentare na društvenim mrežama.

"Svi mi emotivno reagiramo nakon utakmice nakon što doživimo neku nepravdu i nešto protiv sebe. Rijetko tko se odluči komentirati kada je nešto u njegovu korist. Sudačke greške se događaju. One dosta puta nisu namjerne i to nitko ne zamjera. Ja sam tako reagirao, osjetio sam potrebu da to kažem u tom trenutku. Nije to bio nikakav napad na suce i na glavnog suca. Njemu se dogodio loš dan i nije dobro iskontrolirao utakmicu. Da je protiv nas onakav crveni karton dosuđen ja bi također smatrao da nije, iako je tu bilo nekog povlačenja. No, ako bi se svaki takav intenzitet povlačenja sankcionirao to bi otišlo u krivom smjeru. Tako sam mislio, iako nije na nama trenerima da komentiramo suđenje, to odnosi energiju i fokus. Nakon tog crvenog kartona, sudac je pokušao kompenzirati na drugim odlukama. Imali smo nakon toga kontakt u šesnaestercu koji je bio tri puta jači od crvenog kartona, pa nije bio dosuđen. Bilo je tu još nekih spornih prekršaja za Velež. Asociralo me sve na neka prijašnje vremena i Premijer ligu koje nerado sjećam. Sve sam to držao u sebi pa nakon utakmice istupio kako sam istupio. Nije mi žao, treba biti iskren i reći onako kako jest bez pretjeranog uvijanja."

Velež je Širokom Brijegu u posljednje vrijeme crna mačka.

"Tako je. Sve utakmice koje smo igrali protiv njih smo bili ravnopravni, ali oni su iskoristili neke naše greške i slabije trenutke, a mi njihove nismo. Činjenica je da nam ne odgovaraju. Dosta su agresivni i jaki u situacijama jedan na jedan, ali i u fazi obrane. Dosta igraju 'na tijelo' i prava su natjecateljska ekipa. Rezultati pokazuju da nam ne odgovaraju", ističe.

Slijedi Posušje na Pecari.

"Oni su napravili jednu pozitivnu šok terapiju promjenom trenera. Pokazala je to i ova utakmica protiv Željezničara gdje su bili dosta dobri. Mislim da nas očekuje dobra utakmica kakva je bila i prošla. To je susjedski derbi i posebne su emocije i tenzije, a naročito jer je naš i moj bivši šef, trener i prijatelj Toni Karačić na njihovoj klupi. Dosta igrača se međusobno poznaje i igrali su skupa. Posušje će sada biti malo rasterećenije nakon ove pobjede. Nadam se da će gledatelji uživati, pa neka bolji pobjedi."

Bit će velik izazov pobjediti svog 'učitelja'.

Jure Ivanković,NK Široki Brijeg

Jure Ivanković i Toni Karačić

"To je uvijek posebno. Mi smo svaki dan provodili skupa i dijelili nogometne ideje. Nadam se da će biti dosta zanimljivo, a da ću ja imati više razloga za slavlje."

Široki Brijeg nalazi se na šestom mjestu s 32 osvojena boda, ali Europa je i dalje san.

"To je naš neki 'tajni' cilj. Svjesni smo svoje kvalitete, ali i svih protivnika i njihovih ambicija. Mi ćemo ići iz utakmice u utakmicu i pokušati se održati u borbi za Europu. Moguće je na kraju da i četvrto mjesto bude 'europsko', ovisno o raspletu Kupa. Dok god postoji teoretska šansa nećemo odustati. Morate imati najviše ciljeve da bi iz momčadi izvukli maksimum, rekao je Jure Ivanković za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.