IVANKOVIĆ "Godina je bila preteška. Ovo nisu igrači nego superjunaci"

Mario Ivanković
Hercegovina.info

Nogometaši HŠK Zrinjski upisali su pobjedu za kraj jesenskog dijela prvenstva. Slavili su Plemići u derbiju protiv Sarajeva rezultatom 2:0. Trener Mario Ivanković nakon utakmice je bio zadovoljan. Istaknuo je kako bi se malo ekipa vratilo nakon promašenog jedanaesterca.

"Nakon prvih 20 minuta gdje je Sarajevo bila bolja ekipa, uspostavili smo terensku inicijativu. Imali smo i taj jedanaesterac. Većina ekipa bi pala, a mi smo krenuli još bolje, još jače i postigli dva pogotka. Odigrali smo tih posljednjih 20 minuta prvog dijela ni visokoj razini. Drugo poluvrijeme smo se dogovorili čuvati rezultat. Ovo više nisu igrači nego superjunaci, "čupali" su onaj svoj zadnji atom snage nakon 32 utakmice. Zadnjih 15 minuta jedva smo stajali na nogama. Treba "skinuti kapu" i čestitati na pobjedi. Bili smo spretniji, sretniji i dali ono malo više i zasluženo pobijedili na kraju", rekao je Ivanković.

Sada kreće jurnjava za Borcem.

"Polusezona, pa čak i cijela godina je bila preteška. Borac je fenomenalno odigrao jesenski dio, a mi smo tu, u igri smo. Moramo biti zadovoljni. Na nama je da se odmorimo i vidimo možemo li dovesti ciljana pojačanja dovesti kako bi što spremnije ušli u drugi dio prvenstva. Mislim da ima puno utakmica i da je sve moguće, ne samo za nas, nego i za Sarajevo i Velež", zaključio je trener Plemića.

Ivanković je zacrtanih sedam utakmica, pet prvenstvenih i dvije u Europi, odradio, a hoće li i na proljeće biti na klupi HŠK Zrinjski ostaje za vidjeti.