FOTO/VIDEO  Zrinjski slavio u derbiju protiv Sarajeva za kraj povijesne godine

HŠK Zrinjski Sarajevo
Hercegovina.info

U posljednjoj utakmici jesenskog dijela prvenstva Premijer lige Bosne i Hercegovine nogometaši HŠK Zrinjski večeras su na svom terenu svladali Sarajevo rezultatom 2:0.

Odličnu podršku večeras imali su Plemići, naročito s tribine 'Stajanje' koja je bila krcata po posljednji put. Podsjetimo, HŠK Zrinjski ide u izgradnju istočne tribine koja će imati 4600 mjesta. Skupile su se stoga večeras sve generacije Ultrasa na ovoj kultnoj tribini, a pjesma se orila od prve do posljednje minute.

HŠK Zrinjski Sarajevo

Na terenu je od samog početka Zrinjski bio bolji.

Prvu ozbiljniju priliku vidjeli smo u 12. minuti. Pucao je Zlomislić dva puta. Prvi udarac je bio blokirala obrana gostiju, a drugi je otišao pokraj vrata.

U 20. minuti prilika na drugoj strani. Nakon pogreške Zlomislića lopta je došla do Mustafića koji je odlično pucao, ali Marić to dobro brani.

Deset minuta kasnije dobro je pokušao Hasić, no Marić je još jednom siguran, baš kao i Rogić na drugoj strani nakon udarca Bilbije.

U 35. minuti jedanaesterac za Zrinjski. Srušen je Franko Sabljić, a Irfan Peljto pokazao na bijelu točku. Loptu je uzeo Bilbija, ali je pogodio vratnicu.

HŠK Zrinjski Sarajevo

No, kapetan Zrinjskog pogađa u 40. minuti. Lopta je nakon ubačaja Ćorluke i odbijanja u šesnaestercu Sarajeva došla do Bilbije koji je ispod Rogića šalje u mrežu.

Sadržaj se učitava...

Četiri minuta kasnije novi pogodak za Zrinjski. Nakon što je srušen Bilbija, Kiš je izveo slobodni udarac, a loptu u mrežu poslao Damir Zlomislić za novo slavlje pod Bijelim Brijegom.

HŠK Zrinjski Sarajevo

Na odmor se otišlo s velikom prednošću Zrinjskog.

Nastavak susreta dosta mirniji. Već u 50. minuti Mario Ivanković se odlučio za promjenu, pa je na teren umjesto Josipa Ćorluke poslao Marija Ćužu.

Prvu priliku u drugom poluvremenu vidjeli smo u 65. minuti. Pokušao je još jednom večeras Mustafić, ali dobro to Marić brani.

Četiri minute kasnije ponovno su bili gosti, no rukom je igrao Čataković.

Do kraja utakmice Zrinjski je utakmicu mirno priveo kraju i zasluženo osvojio nova tri boda i pobjedom zaključio svoju najuspješniju godinu u povijesti.

Ovom pobjedom Zrinjski se učvrstio na drugom mjestu s 38 bodova, sedam manje od Borca, dok je bordo momčad ostala na četvrtom mjestu s 33 osvojena boda.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.