VIDEO  Hajduk u derbiju svladao Osijek i preuzeo vrh ljestvice

Hajduk golom Marka Livaje pobijedio Osijek na Opus Areni
Hajduk.hr

U zaostaloj utakmici trećeg kola HNL-a nogometaši Hajduka su na Opus Areni svladali domaći Osijek 1-0 (1-0) te su se privremeno vratili na prvo mjesto ljestvice.

Pred 11.105 navijača utakmica je odlučena krajem prvog poluvremena. Tada je grešku domaćina iskoristio Marko Livaja te je u 42. minuti zabio jedini pogodak vrijedan tri boda.

Sadržaj se učitava...

Hajduk uz utakmicu više ima tri boda ispred Rijeke. Dinamo zaostaje sedam bodova za Splićanima, ali ima i dvije utakmice manje. Peti Osijek ima devet bodova manje od Hajduka.

U uvodnom dijelu susreta Hajduk je bio bolji i konkretniji. Lakše su Splićani dolazili do suparničkih vrata za razliku od Osijeka te su u prvih petnaest minuta imali dvije vrlo dobre prilike.

U osmoj minuti, nakon asistencije Pukštasa, prvi je zaprijetio Marko Livaja koji je od prve minute bio rastrčan i opasan po Osječane, dok je u 13. minuti iz voleja slabo pucao Sahiti premda je bio u dobroj situaciji.

Najbolju je šansu Hajduk imao u 22. minuti i opet je u središtu pozornosti bio Livaja. Pucao je s vrha šesnaesterca, ali je atraktivnom intervencijom gostujuće vodstvo spriječio domaći vratar Malenica.

Osječani su se odlučili isključivo na obranu svojih vrata premda su, kako se bližio kraj prvog dijela, imali nekoliko izleta prema splitskom vrataru Lučiću. No, bolju igru Hajduk je naplatio do odmora. Jugović je u 42. minuti napravio veliku pogrešku te je predao loptu suparniku, Sahiti je uposlio Livaju koji je prebacio Malenicu i doveo Splićane u vodstvo.

Početkom drugog poluvremena baš sve se promijenilo na susretu. Ulogu su se zamijenile i tada je Osijek bio momčad koja je konstantno napadala, a igralo se gotovo isključivo na gostujućoj polovici.

Nisu Osječani imali puno pravih prilika, uglavnom je domaćin nizao ubacivanja pred Lučića, no opasnosti nije nedostajalo. U 58. minuti je pokušao Caktaš, a samo minutu kasnije su Jugović i Pušić jedan drugome zasmetali u odličnoj šansi za izjednačenje.

U uvodnih 20-ak minuta drugog dijela Osijek je maksimalno pritisnuo Hajduk, ali nije taj dio igre iskoristio za izjednačenje. U završnici su Splićani lakše odbijali napade domaćina, a sve su mogli riješiti u 82. minuti. Tada je Pukštas, iz gužve nakon kornera, pogodio vratnicu. Na drugoj strani, u idućem napadu, vrlo opasno je pucao Jugović, ali pored gostujućeg okvira vrata.

U sudačkoj nadoknadi još je jednom Osijek stisnuo, a najbliže pogotku bio je u 95. minuti kada je Kristijan Lovrić pogodio gredu. Hajduk je tako sačuvao minimalno vodstvo te je postao druga momčad koja je u kratkoj povijesti slavila na Opus Areni. Ranije je ovdje još slavio Dinamo.