'GOSPODINE, KAJEM SE. DINAMO JE MOJ ŽIVOT..." Javio se lopov koji je preko Gruđanina prevario Kramarića za 3.000 eura

Andrej Kramarić i Jozo Bandić

Jozo Bandić, dugogodišnji trener i kasnije skaut u Dinamovoj školi nogometa, u srijedu je dobio izvanredan otkaz, a tada je u razgovoru sa SN otkrio i da je žrtva krađe identiteta. I što se dogodilo, čovjek koji mu je ukrao identitet i na temelju toga izvukao od Andreja Kramarića tri tisuće eura javio mu se, pokajao i zatražio oprost.

  • "Dobio sam WhatsApp poruku od čovjeka koji mi je ukrao identitet u kojoj se kaje što je to učinio, ali i dalje ne znam o kome se radi jer nepoznat mi je broj i nema fotografiju. Međutim, sve sam predao policiji, ona vodi postupak. Kramarić mu je uplatio novac na račun hrvatske banke i ne bi ga trebao biti problem naći. Drago mi je da ta drama ide prema epilogu"
  •  

Podsjećamo, Bandić je rekao:

"S mojeg profila je skinuta fotografija pa su ljudi zvali reprezentativce od Kramarića, Vrsaljka, Sose, More... da ne nabrajam sve, i u moje ime tražili novce da sam u bolnici, da sam dobio otkaz, da nemam za kruh i tako... Sve mi se to spojilo. Baš zanimljivo. Bio sam u policiji, prijavio krađu... Odmah sam objavio da je to krađa identiteta. U policiji mi kažu - to je tipičan "ribolov", pa tko se upeca.

"Naučio sam lekciju, neću to više ponoviti"

Bandić kaže da mu je Kramarić poslao presliku kako je uplatio ne pitajući ništa, dok su ga Vrsaljko, Moro, Sosa... zvali i provjerili je li doista u bolnici. U petak ujutro Bandić je dobio poruku:

"Gospodine Jozo, znam da ništa ne može popraviti ono što sam vam učinio, htio bih da znate da se iskreno kajem, nadam se da ćete mi kršćanski oprostiti. Dinamo je moj život, volim naš klub više od bilo čega, cijeli život pratim Dinamo, odlazim na utakmice. Nisam bio svjestan pitajući Andreja za novce i koristeći vaše ime kakav je to grijeh, kakvu štetu činim i u kakav položaj dovodim vas i njega koji je u dobroj namjeri htio pomoći. Vi ste odgojili mnoge generacije i iz medija sam znao da vas dečki vole i poštuju i zbog toga sam vas uključio u sve to jer sam znao ako se javim kao navijač za pomoć da ću je teško dobiti.

Ne opravdava me ništa, u teškoj sam financijskoj situaciji već dugo, tražio sam mali privremeni izlaz iz toga na pogrešan način. Bio sam svjestan što činim, ali nisam bio svjestan posljedica toga. Jako mi je žao što ste odbačeni kao krpa od našeg kluba, a najviše mi je žao što sam u isto vrijeme i ja s korištenjem vašeg imena pitao dečke za pomoć.

Ne poznajem vas osobno, protiv vas nemam ništa, dapače, iznimno vas poštujem kao najvećeg Dinamovog vojnika i najdugovječnijeg stručnjaka Dinamove škole u povijesti. Nikada nisam bio kažnjavan niti sam ikada počinio bilo kakvo nedjelo na štetu drugoga. Nikad više bilo što slično neću ponoviti, naučio sam svoju lekciju i vjerujem da ću je skupo platiti. Ne spavam već dvije noći otkada sam pročitao vaš intervju u Sportskima, ova situacija me izjeda, jede mi dušu, u velikoj sam neizvjesnosti. Vjerujem da nemate ni zrno empatije za mene, znam da moje riječi ne mogu ništa popraviti, trebao sam ranije razmišljati o tome.

Jozo, želim vam svako dobro i molim vas da mi u dubini srca svoga oprostite."

"Život piše romane"

Eto, ako je to doista poruka kradljivca jer mi to ne znamo - a što je na policiji da sve utvrdi, a možda je već i utvrdila, pritom Bandić vjeruje da je tako - laknulo mu je što priča ide prema epilogu. U tom slučaju to je lopov mekog srca.

  • Vidite kako je jedan članak riješio slučaj. Život piše romane, iz negative imamo i malo pozitive. Sve je to kao crni humor. Zahvalan sam Sportskim novostima - istaknuo je Bandić.