VIDEO  Ganski nogometaš pronađen je u ruševinama, živ je i u bolnici

Christian Atsu
Miror

Christian Atsu nogometni reprezentativac Gane i nekadašnji igrač Porta i Newcastlea, bio je jedan od niza sportaša za kojima se tragalo nakon što su dva razorna potresa pogodila jug Turske i Siriju. Jedan i od medijski eksponiranijih zbog karijere u Portugalu i Engleskoj. Atsu je danas igrač Hatayspora, kluba s juga Turske. Večer prije potresa Atsu je bio strijelac pobjedničkog gola za svoju momčad. Zabio ga je u 97. minuti utakmice protiv Kasimpase.

Donedavno se o njegovom stanju nije mnogo znalo, no s nekim detaljima u javnost je izašao nagrađivani ganski novinar Saddick Adams. On se više puta javio na Twitteru s porukama pa je tako bio napisao da je pred nama "dugo mučenje", za koje vjeruje da će "završiti dobrim vijestima", a potom dodao:

Prebačen u bolnicu

"Rečeno mi je da je Christian Atsu bio na devetom katu zgrade koja se srušila s još devet igrača i dva suca. Tri igrača i jedan sudac su spašeni. Čelnici kluba su na mjestu događaja i potraga se nastavlja. Naš brat će biti dobro. Ako Bog da. Vjerujmo."

Nedugo potom potvrđeno je da je pronađen i da je živ. Ima ozljedu desne noge i problema s disanjem, zbog čega je prebačen u bolnicu, potvrdili su engleski i portugalski mediji. Ovaj ganski reprezentativac sa 65 nastupa za tu reprezentaciju je samo jedan od niza nestalih, a potom pronađenih i spašenih sportaša u ovom potresu, prenosi Index.

Podsjetimo, potres magnitude 7.8 pogodio je rano jutros južnu Tursku i osjetio se u velikom dijelu zemlje, kao i u nekoliko zemalja u regiji, uključujući susjednu Siriju. Nekoliko sati kasnije, oko 13:30 po lokalnom vremenu, zemlju je pogodio novi potres jačine 7.5 po Richteru. Službeni broj poginulih, prema najnovijim informacijama, diljem Turske i Sirije sada iznosi više od 2700.