FRANE ČIRJAK "Mislim da je djelomično cijela situacija u Ukrajini napuhana"

Frane Čirjak
Screenshot

Zadranin Frane Čirjak (26), bivši igrač HŠK Zrinjski, karijeru je nastavio u Ukrajini, točnije u tamošnjem PFK Lvivu, 11. momčadi prvenstva. U klubu, kaže, trenutačno nema nikakvih posebnih mjera zbog mogućih oružanih sukoba.

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin priznao je u ponedjeljak dvije odmetnute proruske regije na istoku Ukrajine i potom zapovjedio ruskoj vojsci da odmah ondje krene u "operaciju očuvanja mira", što je izazvalo oštre osude Zapada i pojačalo strahove da je rat na pomolu.  

"Nama se nitko još nije obratio, o ratu nitko ne govori ovdje gdje smo mi. Doduše, udaljeni smo, na sigurnom smo, ali vidjet ćemo što će biti. Neka su veleposlanstva već premjestili iz Kijeva, dolazit će ljudi ovamo vjerojatno",  kaže za Večernji list Čirjak, ali naglašava da je njima u klubu situacija i dalje mirna.

"U klubu nitko ništa ne govori o tome, ni igrači, niti smo dobili neke upute. Normalno treniramo, radimo, pripremamo se za utakmicu".

Sezona se u Ukrajini nastavlja ovaj vikend. Lvivu je na rasporedu Oleksandrya.

"Mi na gostovanje krećemo 24., a utakmica je 26. veljače. Tako da se ponašamo najnormalnije, kao i uvijek. Mislim da je djelomično cijela situacija napuhana medijski, ali nisam siguran što je točno istina. Vidjet ćemo sve... Među nama još straha nema", zaključio je.