FINANCIJE Pooštreni kriteriji za licenciranje klubova Premijer lige BiH

premijer liga BIH natjecanje, nogometni savez BIH, licenciranje
NS BiH

U prostorijama Nogometnog saveza BiH su 09. i 10.02.2022. godine održani radni seminari o licenciranju klubova za UEFA i domaća natjecanja.

Prvog dana rada je obrađena oblast iz financijskog kriterija u postupku licenciranja klubova NS BiH za natjecateljsku sezonu 2022/23. Seminaru su pored predstavnika klubova Premijer lige BiH prisustvovali i certificirani revizori koji će vršiti reviziju financijskih izvješća klubova aplikanata u nastupajućoj sezoni licenciranja.

Ekspert za financijski kriterij u Administraciji za licenciranje klubova je sudionicima seminara pojasnio zahtjeve financijskog kriterija, koji su ujedno i najkompleksniji za ispunjenje prema odredbama Pravilnika za licenciranje klubova. Prezentirane su i izmjene i dopune pravilnika o licenciranju za domaća i UEFA natjecanja, kao i praktični primjeri iz prethodnih sezona licenciranja.

Drugog dana rada, obrađene su teme iz zahtjeva administrativnog, zakonskog, sportskog i infrastrukturnog kriterija.

Predstavnicima klubova je prezentirano što se od njih očekuje u pripremi i dostavi dokumentacije za postupak licenciranja za sezonu 2022/2023., a u skladu s izmjenama i dopunama Pravilnika NS/FS BIH o licenciranju klubova za sudjelovanje u UEFA i domaćem natjecanju. Seminaru su prisustvovali i predsjednici komisija za licenciranje klubova.

Administracija za licenciranje klubova NS BIH se zahvaljuje svim predstavnicima klubova iz Premijer lige BiH koji su participirali rad seminara, kao i njihovom proaktivnom sudjelovanju u diskusijama, sve u cilju što bolje pripreme za predstojeći ciklus licenciranja, priopćeno je iz NS BiH.