ZBOG LEOTARA Vukanović podnio kaznene prijave protiv Ćurića, Šarenca i Petrovića

Stadion Trebinje Vukanović
Hercegovina.info

Nebojša Vukanović i članovi njegovog Pokreta “Za pravdu i red” podnijeli su kaznene prijave protiv gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, načelnika Odjeljenja za financije po ovlasti Momira Šarenca i generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske Luke Petrovića.

Stadion Trebinje Vukanović

Prema riječima Nebojše Vukanovića, kaznena prijava je podnesena zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlasti, jer je Grad Trebinje iz proračuna uplatio FK "Leotar" 486.000 KM za deblokiranje računa ovog premijerligaša.

"Mi znamo da gradonačelnik Trebinja nema puno iskustva rukovođenjem gradom i da nema puno obrazovanja, ali mora imati suradnike koji su ga trebali upozoriti da proračun grada nije njegova “prćija“ i da ne može prebacivati novce iz proračuna kako mu naredi kum Luka Petrović, već se moraju poštovati pravila i zakoni koji postoje u ovoj zemlji. Dakle proračun koji je usvojen u veljači ove godine nigdje ne predviđa da se plati dug FK Leotar od skoro pola milijuna maraka, a koji je napravio treći osumnjičeni Luka Petrović“, istaknuo je Vukanović za Hercegovina.info.

Stadion Trebinje Vukanović

Na drugoj strani, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić tvrdi da je sve urađeno po Zakonu.

"Sve je po procedurama i u skladu sa zakonom. Gradonačelnik može relocirati pet posto sredstava gdje on procjeni da treba, zajedno sa ostalim načelnicima odjeljenja jer novac koji postoji u proračunu je jedan“, rekao je Ćurić.

Stadion Trebinje Vukanović

Vukanović smatra da je najveća odgovornost sada na pravosuđu te najavio da će "prozivati“ i "pratiti u stopu“ tužitelje ako ne procesuiraju Ćurića, Šarenca i Petrovića.

"Tužiteljstvo ima sve dokaze i mora ih pozvati na odgovornost. Pogledajte kakav je grad. Svaki dan nova afera. Tko je odgovarao za to?“, zaključio je Vukanović.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.