ZBOG LEOTARA Vukanović podnio kaznene prijave protiv Ćurića, Šarenca i Petrovića

ZBOG LEOTARA Vukanović podnio kaznene prijave protiv Ćurića, Šarenca i Petrovića
Hercegovina.info

Nebojša Vukanović i članovi njegovog Pokreta “Za pravdu i red” podnijeli su kaznene prijave protiv gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, načelnika Odjeljenja za financije po ovlasti Momira Šarenca i generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske Luke Petrovića.

Prema riječima Nebojše Vukanovića, kaznena prijava je podnesena zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlasti, jer je Grad Trebinje iz proračuna uplatio FK "Leotar" 486.000 KM za deblokiranje računa ovog premijerligaša.

"Mi znamo da gradonačelnik Trebinja nema puno iskustva rukovođenjem gradom i da nema puno obrazovanja, ali mora imati suradnike koji su ga trebali upozoriti da proračun grada nije njegova “prćija“ i da ne može prebacivati novce iz proračuna kako mu naredi kum Luka Petrović, već se moraju poštovati pravila i zakoni koji postoje u ovoj zemlji. Dakle proračun koji je usvojen u veljači ove godine nigdje ne predviđa da se plati dug FK Leotar od skoro pola milijuna maraka, a koji je napravio treći osumnjičeni Luka Petrović“, istaknuo je Vukanović za Hercegovina.info.

Na drugoj strani, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić tvrdi da je sve urađeno po Zakonu.

"Sve je po procedurama i u skladu sa zakonom. Gradonačelnik može relocirati pet posto sredstava gdje on procjeni da treba, zajedno sa ostalim načelnicima odjeljenja jer novac koji postoji u proračunu je jedan“, rekao je Ćurić.

Vukanović smatra da je najveća odgovornost sada na pravosuđu te najavio da će "prozivati“ i "pratiti u stopu“ tužitelje ako ne procesuiraju Ćurića, Šarenca i Petrovića.

"Tužiteljstvo ima sve dokaze i mora ih pozvati na odgovornost. Pogledajte kakav je grad. Svaki dan nova afera. Tko je odgovarao za to?“, zaključio je Vukanović.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.