FEĐA DUDIĆ "Neke legende nisu željele preuzeti Velež i prvi su na "Crvenoj noći", a mene treba polivati pivom u Gabeli"

Feđa Dudić
Hercegovina.info

Feđa Dudić koji je s nogometašima Veleža napravio najveći poslijeratni uspjeh izborivši ulazak u Europu nakon 33, i osvojivši Kup nakon 36 godina, trenutno odmara od trenerskog posla nakon što je prije pola godine raskinuo suradnju sa Sarajevom.

Dudić je bio na korak do preuzimanja Novog Pazara, no te se u posljednji trenutak izjalovilo.

Dudić je gostovao u Podcastu Mreža portala Sport Centar u kojem se između ostalog razgovaralo i o Veležu.

Unatoč rezultatima koje je ostvario s Veležom, nije pozvan na Crvenu noć kluba koja se prije nekoliko dana održala u Mostaru i na kojoj je bilo više od 400 uzvanika. Za Dudića se stolica ipak nije našla.

"To bi bilo normalno, međutim nisam dobio poziv. To treba ići na čast sadašnjoj upravi Veleža. Pozvano je bilo preko 400 uzvanika, tu su bili i ljudi koji imaju malo dodirnih točaka s Večerom, neki vrlo malo, a neki nikako. Mislim da sam po svemu zaslužio poziv", rekao je Dudić.

"Poslije rata takav uspjeh s Veležom nitko nije ostvario kao trener. Dva puta zaredom smo izlazili u Europu, osvojili Kup nakon 36 godina, izbacili AEK. To su te neke nepravde koje čovjeka nekada bole. Baviš se tim poslom. Znam koliko sam sebe dao za taj Velež, koliko sam ga nosio kući. Nisam trener koji radi samo na terenu, svoj posao nosim kući, živim ga 24 sata", dodao je.

Legende kluba nisu željele sjesti na klupi u dobroj situaciji, a na Crvenoj noći su u prvim redovima.

"Znam kako sam zatekao taj klub kada sam došao, a znam kako sam ga ostavio. Kada sam otišao, znam da je tadašnja uprava razgovarala s nekim legendama koji su bili u prvim redovima na toj "Crvenoj noći" i oni su odbili vođenje svog kluba, a imali mogli su ga preuzeti u nikada boljoj situaciji. Financijski osigurani, igraš Europu. Pa što bi da su te zvali da preuzmeš kad se boriš za ostanak. Kada sam ja preuzeo Velež on je bio zadnji na ljestvici s nula bodova u tri kola i ja sam preuzeo tada. Ali eto, Feđa ne valja, te legende su dobre i treba ih se veličati. Neka ih se veliča, a mene izgleda treba posipati pivom u Gabeli za sve ono što sam napravio za klub."

Istaknuo je kako to ide na dušu sadašnjem vodstvu kluba.

"Sigurno da boli to, ali to više govori o ljudima koji trenutno vode Velež jer oni misle da sada kada vode klub da je samo to Velež. Velež je bio prije njih i bit će poslije njih. Jednostavno se treba pamtiti tko je što dao Veležu i to treba cijeniti", dodao je.

Ponosan je, ali i razočaran.

"Meni je bila velika čast kada sam bio dole pa upoznam Hadžiabdića, Mehu Kodru, Duška Bajevića i druge. Osjećao sam ponos. Mislim da netko to treba cijeniti što smo ja i ekipa napravili od 2019. do 2022. godine. No, nažalost oni su to željeli poništiti. Ponavljam, njima na čast, ali sigurno je kako sad doživio jedno veliko razočarenje", kazao je Dudić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.