DOGODILA SE POGREŠKA Christian Atsu ipak nije pronađen ispod ruševina

Christian Atsu
EPA

Više svjetskih medija, neki od njih s detaljima, objavilo je da je Christian Atsu pronađen živ ispod ruševina nastalih zbog potresa koji je nekoliko sati ranije bio pogodio jug Turske i Siriju. Tu je vijest čak potvrdio i igračev klub, no izgleda da informacija nije točna i da je nesretni ganski nogometaš i dalje zatrpan u ruševinama. 

Atsu se tijekom potresa nalazio u jednoj zgradi s direktorom kluba Tanerom Savutom, a nakon što se ona srušila, ostali su zarobljeni te se i dalje smatraju nestalima.

Informaciju je potvrdio trener Hatayspora, bivši reprezentativni vratar Volkan Demirel.

''Molim vas, nemojte pisati da je preživio a da niste sigurni da je preživio. Ljudi imaju obitelji, pate i bol je sve veća. Nemamo informacije o Atsuu ni o Taneru Savutu. Ja ću vam osobno javiti čim nešto doznamo", rekao je Demirel za Sport Arenu, prenosi Index

Mole se svi da ne pišu neistine, zbog obitelji nesretnog igrača

Potpredsjednik Hatayspora Mustafa Özat također je rekao: ''Dobio sam informaciju da je Christian Atsu izvučen iz ruševina. Međutim, do sada primljene informacije govore da su Atsu i Taner Savut i dalje ispod ruševina.''

Klupski doktor Gubrey Kahveci također tvrdi da o Atsuu nemaju nikakve vijesti.

"Vidjeli smo novosti da je prebačen u bolnicu. Otišli smo tamo, ali njega nema. Trenutno moramo prihvatiti da sportski direktor Taner Savut i Christian Atsu još nisu pronađeni", rekao je Kahveci.

Konačno, i njegov menadžer Nana Sechere objavio je da uopće ne znaju gdje se Atsu nalazi.

"Bila je vijest da je Christian jučer pronađen živ. Ali još nismo u mogućnosti potvrditi gdje se nalazi. Kao što možete zamisliti, ovo ostaje užasna situacija za Atsuovu obitelj", napisao je Sechere, koji moli da se poštuje privatnost obitelji.

Atsu je karijeru počeo u Portu, a 2013. godine je potpisao za Chelsea. Četiri godine je bio član londonskog kluba, no nije upisao nijedan službeni nastup. Nakon posudbi u Vitesse, Everton, Bournemouth i Malagu, krilni napadač se skrasio u Newcastleu, za koji je nastupao od 2016. do 2021. godine.

Nakon što je prošlu sezonu proveo u saudijskom Al-Raedu, ove sezone je potpisao za Hatayspor. Za reprezentaciju Gane je nastupio 60 puta i postigao 10 golova.