DARIO SESAR Predsjednik HŠK Posušje morao je u svlačionicu, kaznio je stožer i sve igrače

Dario Sesar
HŠK Posušje

HŠK Posušje jučer je doživjelo težak poraz u hercegovačkom derbiju protiv HŠK Zrinjski koji se igrao u Čitluku. Slavili su Plemići s uvjerljivih 5:0. Bio je to treći susret Posušana u proljetnom djelu sezone u kojem nisu uspjeli doći do pobjede.

Ranije su eliminirani od Veleža u Kupu, dok su protiv Leotara remizirali na domaćem terenu odigravši 1:1. 

Serija slabijih rezultata primorala je predsjednika kluba Darija Sesara da danas posjeti svlačionicu momčadi, što inače nije u njegovoj praksi. Zbog "sramoćenja kluba" odlučio se za sankcije stožeru i ekipi.

“Kao predsjednik kluba gledam da što manje ulazim u svlačionicu, jer vođenje seniorske momčadi je prije svega posao trenera sa svojim pomoćnicima i sportskog direktora. Moj posao je da klub organizacijski i financijski besprijekorno funkcionira. Kada dođe do sramoćenja imena i grba kluba, što ja vidim na početku proljetnog dijela prvenstva, i to nezalaganjem ekipe i ponašanjem pojedinaca posebno na utakmicama s HŠK Zrinjski Mostar i FK Velež. Tada ja kao predsjednik HŠK Posušje ulazim u svlačionicu i povlačim jasne i odgovorne poteze", rekao je Sesar za službenu stranicu kluba.

Odredio je kazne koje se mogu poništiti.

"Svi igrači i stručni stožer kažnjavaju se s postotkom smanjenja plaće za naredni mjesec. Ako angažman bude na maksimumu kao što i priliči borbi za dres HŠK Posušje, ova odluka će se poništiti. Tu mogućnost već imate u narednom kolu pred našim navijačima. Pokažite da imate odgovornost", poručio je predsjednik HŠK Posušje Dario Sesar.