Crvena Zvezda osvojila prvi bod, Joško Gvardiol slavio kod "svojih"

Crvena Zvezda Younga Boys
EPA

U gostima kod RB Leipziga do novih bodova stigao je Manchester City. Branitelj naslova namučio se protiv njemačke momčadi, ali ipak ga je u završnici uspio slomiti.

Manchester City dominirao je protiv njemačke momčadi, a kao nagrada stigao je pogodak u 25. minuti. Nakon krasne akcije Rico Lewis odigrao je za Phila Fodena koji iz dotrčavanja poentira s 11 metara.

Tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme, a domaćin početkom nastavka izjednačio gotovo iz ničega. Yussuf Poulsen uposlio je Loisa Opendu koji se sjurio prema golu te od stative poslao loptu u mrežu.

City je očekivano dominirao u posjedu, a pogodio je i gredu u 63. minuti. Okrunio je u 84. minuti, Jeremy Doku ostavio je loptu za Juliana Alvareza koji sjajno odmjerenim udarcem s ruba 16 metara matira protivničkog vratara. U igru je ušao pet minuta ranije.

Pobjedu gostiju u drugoj minuti sudačke nadoknade potvrdio je Doku. Joško Gvardiol odigrao je cijeli susret za goste, dok Mateo Kovačić nije ulazio u igru.

Crvena zvezda - Young Boys 2:2

Do prvih bodova ove sezone stigli su Crvena zvezda i Young Boysi koji su na stadionu "Rajko Mitić" odigrali bez pobjednika. Jako dramatičan dvoboj završio je rezultatom 2:2.

Domaćin je do vodstva stigao nakon 35 minuta igre. Dugačku loptu primio je Osman Bukari i pojurio prema naprijed te proigrao Cherifa Ndiayea koji iz blizine skreće loptu u gol. Prvotno je poništen zbog zaleđa, ali nakon VAR provjere ipak je potvrđen.

Odmah na startu nastavka izjednačili su Švicarci, Joel Monteiro bio je u ulozi asistenta, a poentirao je Filip Ugrinić iz blizine. U 58. minuti gosti su tražili igranje rukom, sudac se nije oglasio, ali se javio VAR. Siguran je s 11 metara bio Cedric Itten.

Ipak, Zvezda je stigla do poravnanja u 89. minuti kada je poentirao Bukari iz mrtvoga kuta pod gredu.