CRNOGORAC U DIFFERDANGEU Zrinjski je favorit, ali imamo ekipu spremnu za iznenađenje

Edin Osmanović DIfferdeng
Ilustracija / hercegovina.info

HŠK Zrinjski u četvrtak očekuje prvi ovosezonski ispit u Europi, kada im u goste pod Bijeli Brijeg dolazi FC Differdange 03 iz Luksemburga.

Momčad koja je stožeru i igračima Zrinjskog nepoznanica te su nakon pobjede nad Slobodom okrenuli pregledavanju video materijala svog protivnika.

Pregledavajući momčad Differdangea, za oko nam je zapelo ime 18-godišnjeg Edina Osmanovića koji nastupa za U-21 reprezentaciju Luksemburga.

"Rođen sam u Luksemburgu, a porijeklom sam inače iz Crne Gore. Kako ste i sami rekli, nastupam za U-21 reprezentaciju Luxemburga", kaže mladi Osmanović za hercegovina.info te skromno dodaje:

"Volio bih jednog dana biti profesionalni nogometaš, ali imam još vremena pred sobom, tek mi je 18 godina."

Njegova momčad nije dobro krenula u prvenstvo.

"Loše smo ušli u prvenstvo. Činjenica jeste da je Hesperang bio favorit. Oni su odradili jako dobre transfere ovo ljeto, dok mi imamo jako mladu ekipu. No, vrlo lako je moglo završiti i neodlučeno. Svirana su nam dva jedanaesterca u prvom dijelu, ali što je tu je."

Kaže Osmanović kako je nogomet u Luksemburgu u usponu.

"Nogomet u Luxemburgu sve više napreduje, budući da se ulaže sve više i više. Liga je postala atraktivna za strance, naročito za Francuze, Nijemce i Belgijance. Skauting i treneri su na sve višem nivou. Primjer je Dudelange koji je igrao dvije godine u Europskoj ligi", ističe Osmanović.

Momčad je jako mlada.

"Kao što sam i rekao imamo jako mladu ekipu. Prosjek godina je 22. Prošlu sezonu smo postigli cilj, da budemo među prve tri momčadi i izborili smo mjesto koje vodi u Europu. Imali smo dobru ekipu, ove godine smo napravili dosta novih transfera. Stiglo je jako puno mladih igrača. To može biti prednost, ali i mana."

O Zrinjskom tek ponešto znaju.

"Malo smo se informirali o Zrinjskom. Imaju dobru i čvrstu ekipu. Mislim da će to biti dobra utakmica. Činjenica je da je Zrinjski favorit, ali imamo ekipu za napraviti iznenađenje. Sve je moguće, nadamo se pobjedi budući da se igra samo jedna utakmica."

Kaže Edin kako bi u Mostaru sigurno imao podršku no, postoji mala prepreka.

"A sigurno je kako bi neki ljudi došli da me bodre, ali mislim da se zbog korone to neće dogoditi", zaključio je ovaj simpatični mladić u razgovoru za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.