Ćiro Blažević novi trener Shanghai Shenhua

Miroslav Ćiro Blažević

Tako se raspliće priča koja se po medijima rastezala nekoliko tjedana, a koju je dobrano inicirao i sam Blažević. Mislili smo kronološki poredati njegove izjave, ali to je praktički nemoguće jer Ćiro svaki dan kaže nešto drugo i uskače sebi u usta.

Sve je kulminiralo nakon prve utakmice protiv Portugala u dokvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Ćiro se zakačio sa Zvjezdanom Misimovićem, BiH se u Zenici nije uspjela dokopati Južne Afrike, protiv izbornika su se okrenuli i BHFanaticosi te se idila u BiH reprezentaciji se srušila kao kula od karata.

U međuvremenu je stigla ponuda iz Kine gdje će Ćiro zarađivati milijun eura godišnje. Pošto Ćiri, iako je u osmom desetljeću, a zaradio je za pet života, ništa nije drago kao njegov novčanik, bilo je jasno kako će priča završiti. Sukob s Misimovićem dobro mu je došao kako bi mogao opravdati svoj odlazak.

"Ako Misimović ne želi igrati dok sam ja izbornik, ne ostaje mi ništa drugo da odem iz BiH reprezentacije. On je važniji i potrebniji momčadi od mene", rekao je Ćiro za Sportin i osvrnuo se na ponudu Shanghai Shenhua:

"Da, točno je da postoji kontakt s Kinezima, ali još ništa nije definitivno dogovoreno. Čekam sjednicu Izvršnog odbora NS BiH kako bi napokon razgovarali o mom statusu. Još uvijek sam pod ugovorom i nezahvalno je bilo što prognozirati."

057info.hr

piše : Željko