UGLEDALA SVJETLO DANA Pojavila se 50 godina stara Ćirina fotografija, bio je na početku trenerske karijere

Ćiro Blažević Švicarska

Legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je prije više od godinu, ali i danas se pojavljuju neke njegove fotografije koje nikada nisu ugledale svjetlo dana.

Tako je bilo i sada jer je poznata stranica The Football Nerd podijelila fotografiju Ćire iz vremena kada je bio izbornik reprezentacije Švicarske.

Bilo je to u kratkom razdoblju 1976. godine, a na fotografiji se veliki Travničanin nalazi u društvu Pierrea-Alberta Chapuisata, prenosi Klix.

Ćiro Blažević Švicarska

Radi se o ocu mnogo čuvenijeg švicarskog nogometaša Borussije iz Dortmunda Stephanea Chapuisata, jednog od najboljih igrača iz ove države ikada.

Stephane Chapuisat je s Dortmundom 1997. godine osvojio Ligu prvaka, a za Švicarsku je na 103 meča zabio 21 gol.

Zanimljivo je da su mnogi pomislili da je na slici s Ćirom legendarni George Best, pošto Chapuisat neodoljivo podsjeća na Engleza.

Ćiro je na klupi Švicaraca bio samo privremeno, pošto je te 1976. godine vodio samo dvije utakmice ove selekcije, a u ovoj državi je i započeo trenersku karijeru. Trenirao je u Švicarskoj niželigaša Veveya, da bi tri godine kasnije preuzeo Sion, gdje se zadržao pet godina. Ostalo je povijest.