Capello: Protiv Ukrajine će igrati najjača Engleska

capelo engleska, capelo engleska

Engleska je s osam pobjeda iz isto toliko dosadašnjih nastupa u šestoj kvalifikacijskoj skupini već osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo. Sljedeći nastup ''Gordog Albiona'', gostovanje kod Ukrajine 10. listopada, bit će od krucijalne važnosti za Ukrajinu, ali i za Hrvatsku, jer bi eventualna pobjeda Ukrajine Bilićevu vrstu praktički izbacila iz utrke za odlazak u Južnoafričku Republiku sljedeće godine, prenose britanski mediji.

Za Englesku taj sraz, kao i onaj četiri dana kasnije u Londonu protiv Bjelorusije, neće imati rezultatski značaj, ali Capello šalje ohrabrujuće vijesti i hrvatskim navijačima. Obje će utakmice Engleska shvatiti vrlo ozbiljno, a dvoboj s Ukrajincima počet će u ''najjačem mogućem sastavu''!

"Moguće je da će neki novi igrači dobiti priliku u jednoj od preostale dvije kvalifikacijske utakmice. Još ne znam hoću li ih isprobati u prvoj ili u drugoj utakmici. No, u oba ću susreta u prvom poluvremenu postaviti najboljih 11, kao i uvijek. Moguće je da ću u drugom poluvremenu nekog od tih dvoboja napraviti neke izmjene. U pitanju nisu niti prijateljske, niti eksperimentalne utakmice, žalimo nastaviti u stilu dosadašnjih nastupa u kvalifikacijama", tvrdi Capello.

Talijanski stručnjak dodao je da za 23 mjesta za igrače u avionu kojim će Engleska otpustovati u Južnoafričku Republiku sljedeće godine, kandidira između 35 i 37 igrača.

"Nitko neće zaraditi svoje mjesto u momčadi za Svjetsko prvenstvo, ukoliko nije u formi i fizički potpuno spreman, ma kako veliki igrač bio", naglašava Capello.

"Engleska je jedna od najjačih reprezentacija na svijetu. U svakoj utakmici moramo igrati na pobjedu, ali uz poštovanje prema suparniku. Arogancija nas neće nikamo dovesti. Ukoliko smo puni sebe, nemoguće je pobijediti", poslao je svojim igračima upozorenje.