Šok u Engleskoj: Capello ušao u dil s kladionicom!

Ovaj 'poslić' jako je zabrinuo Engleze koji strahuju da bi zbog javnog ocjenjivanja igrača moglo doći do svađa i razmirica u svlačionici. Naime, Capello će par sati nakon svake utakmice objaviti svoje viđenje kako je koji od njegovih igrača odigrao, i to na stranici capelloindex.com.

Kontroverze je dodatno potaknula činjenica da Talijan na klupi Engleske zarađuje nevjerojatnih 7 milijuna funti godišnje, a ulazi u dilove s kladionicama. No, on je to ovako objasnio:

"Ovdje nije riječ o novcu nego o nogometu. Ova ideja je dobra za sve. Igrači još uvijek ne znaju što se sprema, ali mislim da će to prihvatiti bez problema. U ovakvoj situaciji mogu im prići i reći: 'Tvoj index nije dovoljno dobar, moraš se više potruditi'", lakonski je Capello objasnio najavu da će dobar dio prvenstva zapravo potrošiti na objašnjavanje tko je kako odigrao.

Ne treba govoriti da će to sasvim sigurno podići brojne kontroverze i dodatno zakuhati maštu nogometom zaluđenih Engleza. Naime, na Otoku baš nitko nije prihvatio ovu ideju. Ni nogometni savez, niti navijači, a sasvim sigurno neće ni igrači, koje će ubuduće javno secirati vlastiti izbornik.

"Capello dobrovoljno riskira svoj ugled", piše Times koji se nada da je "Capello više razmišljao o sastavu reprezentacije nego da mu se ime povezuje s ovakvim projektom nazvanim 'Capellov indeks'".

"Prvi gol protiv svoje ekipe", ocjenjuje Independent. "Za koga ti igraš Fabio?", pita se pak The Sun.

Na kraju krajeva, rezultat će pokazati hoće li ovaj potez Capella koštati više od iznosa koji je inkasirao od kladionice.