Božićni poklon: Mamić ostaje zauvijek u Dinamu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U razgovoru za Sportske, Zdravko Mamić je najavio barem još desetljeće maksimirske vladavine, ako ćemo po tonu kojim priča o sudbonosnoj dimenziji svoje uloge na čelu hrvatskog prvaka. Čini se da kada bi u ove božićne dane najdražem klubu mogao ispuniti jednu želju, ta bi bila da on sam zauvijek bude gazda u Maksimiru.

"Ne znam dokad ću ostati, to nitko ne zna. Mogu biti vrlo kratko, ali daj Bože da budem što dulje. Dinamo bi bez mene skroz potonuo! Bez lažne skromnosti, u to sam siguran. To je jedini razlog zašto ne odlazim iz kluba", skroman je Maminjo.

I ovu je sezonu ocijenio sedmicom, a slušajući ga, čini se kao da čita prošlogodišnju Božićnu poslanicu:

"U prvenstvu smo prvi, u Kupu smo u polufinalu. Kad je u pitanju Europa, nismo ostvarili snove. Ali se ne može govoriti o podbačaju. Na suradnike u administraciji i logistici koja je u teškim vremenima svim zaposlenicima osigurala sve. Drugo, ponosan sam na afirmaciju naše nogometne mladosti. U prvoj momčadi imamo mladiće koji su ponikli u Omladinskoj školi, a u našem partner-klubu Lokomotivi također igraju naši nadareni igrači. Zahvaljujući toj mladosti, pred Dinamom je velika budućnost".

Europsko proljeće...

"To je jasno, nikako ne možemo ostvariti taj san o prezimljavanju u Europi. Nemamo realno uporište, cijelu priču o proljeću u Europi moramo zvati isključivo snom".

Kritičari...

"Dinamo ima najbolje navijače, tu nema zbora. Ali već desetljećima jedan mali broj navijača je vrlo destruktivan. Zato je Dinamo često ispaštao. Volio bih da naši navijači budu onakvi kakvi su bili zadnjih 5-6 utakmica. U tom slučaju bio bih siguran da bi njima i nama bilo ljepše.

Od pojačanja - dva klinca i moldavski Niko Kranjčar

Marijo Mandžukić ove zime može otići za 10 milijuna eura, ali u Maksimir neće stići niti jedno pojačanje...


zdravko mamić dinamo

Georghea Andronic

"Točno! U zimskom prijelaznom roku nitko neće doći u Dinamo! Prije mjesec dana sam bio spreman dati preko 1,5 milijuna eura za Ermina Zeca, bio bi to do sada rekordan transfer za hrvatske prilike. Sad više ne bih dao niti lipe!

Domagoj Vida ima naše simpatije, ali okolnosti oko njega nisu zdrave. Nemam namjeru voditi politiku svojih prijatelja iz Osijeka, ali je deplasirano da tamo trpi 40 ljudi, što igrača, trenera i radne zajednice, jer nemaju za plaću. Mi smo im spremni dati milijun eura za Vidu, a njima ne pada napamet uopće sjesti za stol! Vida je igrač golemog potencijala, sviđa mi se njegov karakter. Ali ne da nije gotov igrač, on je “pola” igrača. Da bi Vida postao igrač, morao bi doći u Dinamo. Ako će ovakav otići u Europu, neće igrati niti u jednom klubu".

Zato će u prvu momčad dva mlada igrača iz podmlatka.

"Ne dovodimo nikoga, a prvoj ćemo momčadi priključiti dva naša bisera, 19-godišnjeg Antolića i dvije godine mlađeg Vrsaljka. Kod njih više nema nikakvih upitnika. Da ne zaboravim, možda ćemo dogovoriti dolazak Georghea Andronica koji je već trenirao s momčadi".

Net.hr/SN/T.H.21.12.2009.
piše: Željko