BOŠKO ŠUTALO Od Bariše Majića do Gasperinija, od Metkovića do Serie A

Boško Šutalo
Ilustracija / hercegovina.info

Nakon samo 28 odigranih utakmica u HNL-u, mladi Boško Šutalo ostvario je najveći transfer u povijesti NK Osijek. Stasitog stopera iz Doljana u svoje redove za pet milijuna eura dovela je talijanska Atalanta.

Karijeru je ovaj 20-godišnjak započeo u rodnom Metkoviću, u Neretvi, da bi preko RNK Split prije dvije godine stigao u grad na Dravi.

Prvi dojmovi su više nego odlični, ističe mladi Boško Šutalo u razgovoru za hercegovina.info:

"Prvi dojmovi su odlični, napravio sam veliki iskorak i došao u veliki klub s odličnim igračima i trenerom koji voli raditi s mladima. Jednostavno, klub koji raste iz godine u godinu. Prethodne sezone su napravili povijesni uspjeh osvojivši treće mjesto te se time plasirali u Ligu prvaka u kojoj su prošli u osminu finala gdje će snage odmjeriti s Valencijom. Grade i novi stadion. Uvjeti su zaista odlični te iskreno mislim kako nisam pogriješio sto sam došao u Bergamo".

Što te dočekalo u Italiji?

"Nisam stigao još obići grad zbog puno obveza koje su me dočekale, ali izgleda jako lijepo te ću ga ubrzo detaljno istražiti. O klubu mogu govoriti samo najbolje. Trenira se u kampu izvan stadiona, koji ima sve odlične uvjete - od terena, saune, bazena, hotela, restorana... Imamo sve što je potrebno da bi se radilo maksimalno kvalitetno i profesionalno", ističe Šutalo za hercegovina.info.

Sigurno je i Pašalić odmah priskočio u pomoć za prilagodbu?

"Mario mi je naravno puno pomogao. To je čovjek o kojem mogu reći samo najbolje. Dosta me savjetuje, pomaže i objašnjava stvari koje će me čekati ovdje. Jako mi je drago što imam Hrvata u svlačionici jer to puno pomaže pri prilagodbi".

Ako se ne varamo, samo 28 utakmica si odigrao u HNL-u. Jesi znao za interes Atalante?

"Tako je, 28 utakmica u 1. HNL, dvije Europe i četiri utakmice Kupa. Iskreno, kada sam čuo za interes, u jednu ruku sam bio sretan jer znam o kakvom se klubu radi. No, jednako tako sam počeo razmišljati je li prerano za odlazak i je li to dobro za moj razvoj jer ću se ponovno trebati izboriti za svoje mjesto.

Prebrzo mi je to došlo i stvarno mi je trebalo dosta vremena za odluku, jer nije lako s 20 godina i malo iskustva otići u tako veliku ligu i klub. Na kraju, uz mnogo mišljenja i promišljanja i naravno velike želje Atalante da me dovede, odlučio sam se na iskorak i novu avanturu zbog koje sam sada sretan te se iskreno nadam kako ću se ubrzo oporaviti i vratiti na teren i izboriti za svoje mjesto u sastavu. Za interes sam saznao zadnji dan priprema, a koliko sam čuo pratili su me pola godine. Klub je vjerojatno sve dogovarao već i prije".

Osijek sigurno ostaje u lijepom sjećanju?

"Dosta stvari mi ostaje u dobrom sjećanju. U Osijeku sam upoznao puno prijatelja i prijateljica s kojima ću ostati povezan do kraja života. Što se kluba tiče, žao mi je što nisam ostavio neki veliki trag jer mi je to bila velika želja, ali nogomet je nekad nepredvidiv.

Želio bih se zahvaliti trenerima, Zoranu Zekiću koji me uveo u prvu momčad i kod kojeg sam dosta toga naučio. Hvala naravno i Dini Skenderu kod kojeg sam se najviše afirmirao i koji mi je pružio šansu da pokažem što znam i mogu. Ne smijem zaboraviti navijače Osijeka s kojima sam imao dobar odnos i koji su mi uvijek davali podršku i na tome im hvala".

Kaže mladi Boško kako ni sam nije mogao očekivati da će u samo pet godina od stadiona Iza Vage u Metkoviću doći do Serie A, od Bariše Majića do Gasperinija.

"Iskreno mogao sam samo sanjati sa ću ovako brzo doći od trećeligaškog kluba do kluba iz liga petice koji igra Ligu prvaka i bori se za najbolja mjesta Serie A. Ovo mi može biti samo motivacija da nastavim raditi i napraviti još odličnih stvari za svoju karijeru", ističe Šutalo za hercegovina.info.

Sigurno je kako će Šutalo sada biti i pod povećalom izbornika Zlatka Dalića?

"Pa, kada napraviš iskorak u velik klub, moraš se nadati da bi mogao igrati za A reprezentaciju. No, da bi to uspio, moram igrati, a do igre se dolazi napornim treningom i radom i naravno ništa ne ide preko noći.

Želja mi je igrati za reprezentaciju pod izbornikom Dalićem, međutim i kod izbornika Bišćana imam dobar put za razvoj jer kod njega se stvarno puno toga može naučiti jer je odličan trener, kazao je u razgovoru iz Bergama za hercegovina.info, Boško Šutalo.