Bivšeg igrača sumnjiče kao vođu mućki

Detalj sa utakmice Hajduk - Zadar

USKOK se bavi sumnjivim rezultatima u utakmicama PHMNL-a igranim ove godine, u završnici prošle sezone i na početku ove. Čelnik doprvaka Nacionala Ivica Džolo svojedobno je ukazivao na sumnjive radnje, htio je izaći i u javnost s konkretnim imenima, no u posljednji se trenutak povukao zbog prijetnji.

Sad bi se klupko zla moglo razmotati, a pod istragom USKOK-a je bivši malonogometaš B. Š., svojedobno čak i reprezentativac, kojeg se sumnjiči da je imao vodeću ulogu u namještaljkama u Prvoj HMNL.

U srijedu će u Nyonu na brifingu u sjedištu Uefe biti čelnici saveza iz zemalja čiji se klubovi povezuju s aferom. HNS će predstavljati glavni tajnik Zorislav Srebrić, dopredsjednik Brleković i pravnik Iveta:

Uhićenje na Macelju

– Očekujemo da ćemo u Nyonu kompletirati informacije o aferama, te dobiti smjernice za nastavak koordinacije aktivnosti između Uefe i HNS-a. Nadam se da ćemo dobiti cjeloviti pregled situacije na našem području – rekao je Srebrić.

Inače, danas je na graničnom prijelazu Macelj uhićen Slovenac Dragan Mihelič (38) kojeg Njemačka traži zbog sudjelovanja u namještanjima. Priveden je u istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, a odlukom suda bit će izručen njemačkim vlastima.

U Njemačkoj je afera otišla toliko daleko da će se danas u parlamentu raspravljati o hitnom usvajanju Zakona protiv prevara u sportskim natjecanjima. Veliki sponzori poput Adidasa, Pume i Audija najavili su prekid suradnje s klubovima i igračima uključenim u skandal. U Švicarskoj je afera dosegnula vrhunac nakon što je umiješanost u skandal priznao veznjak Mario Bigoni, član drugoligaša Gossaua. Klub ga je odmah suspendirao.

Travnik šokirao Švicarce

Švicarci su jako pogođeni spoznajom da su pod istragom i 22 utakmice prve lige te šest prijateljskih utakmica igranih u Švicarskoj. Posebno su zanimljive dvije pripremne utakmice nogometaša Travnika igrane ove godine u Švicarskoj. Štedljive i precizne Švicarce posebno pogađaju sumnje da je Travnik pripreme u Švicarskoj financirao dobitkom od klađenja na rezultat svojih utakmica protiv Siona (1:4) i Xamaxa iz Neuchâtela (2:3).

Na pisanje da je košarkaš Ivan Pavić bio suvlasnik sportske kladionice, reagirao je jedan njegov prijatelj iz Berlina koji je htio ostati anoniman. Kazao je da taj navod nije istinit te kako je jedino točno da je Pavić bio vlasnik menadžerske agencije koja je sklapala ugovore između mladih košarkaša i njemačkih klubova.

sportal.hr