BBB: Spremni smo za Grobare!

Neki dolaze u srijedu
Kada je Partizan prošle godine gostovao u Temišvaru, navijači rumunjskog kluba prijateljski su dočekali svoje uzore iz Beograda, a na semaforu su ćirilicom, na srpskom, uputili pismo dobrodošlice. Čak su istaknuli transparent “Kosovo je Srbija”.

To zorno oslikava u kakvom će se okruženju u četvrtak naći skupina od tisuću avanturista iz Zagreba. Neki od njih doputovat će u Temišvar već u srijedu te pokušati pozdraviti Dinamove nogometaše na večernjem treningu.

– Najave o mogućim provokacijama ne mogu nas zastrašiti. Idemo u Temišvar s dobrim namjerama, bodriti Dinamo, i ni o čemu drugome ne razmišljamo. A bude li nečega sa strane, bit ćemo spremni. Bože moj, prošli smo mnogo toga i ništa nas ne može iznenaditi – kazao je predsjednik Kluba navijača BBB Tomislav Glušić.

Jeste li upozorili članove da ne nasjedaju na provokacije? Da se ne ponove scene kao u Pragu.

– Dečki znaju kamo idu, ne treba ih posebno upozoravati. A ono iz Praga je ionako preuveličano, pet razbijenih boca prikazano je kao da se ondje ratovalo – zaključio je Glušić.

Koordinacija policija
Dinamov direktor Damir Vrbanović tvrdi da su ga u rumunjskom klubu uvjerili kako će sve poduzeti da utakmica prođe bez izgreda. S Dinamom na put idu i četiri hrvatska policajca, koji će djelovati koordinirano sa svojim rumunjskim kolegama. Dakle, Boysi će biti pod stalnim nadzorom, i u gradu, i na stadionu. Bit će smješteni na sjevernoj strani, okruženi jakim policijskim snagama.