NAKON 24 GODINE Zagrebački Dinamo ima novog predsjednika, Velimir Zajec uvjerljivo pobijedio Mirka Barišića

Velimir Zajec

Velimir Zajec postao je novi Dinamov predsjednik.

Tako je odlučeno na izbornoj Skupštini održanoj prije današnje utakmice sa Slaven Belupom. Mirko Barišić s jedne i klupska ikona s druge strane sastali su se kako bi odlučili novog (ili starog) predsjednika Plavih, a cijeli je proces protekao u napetoj atmosferi koja se gradila danima.

Odlučeno je, na kraju, i to prilično uvjerljivo, kako je Velimir Zajec postao novi predsjednik maksimirskog kluba i prekinuo Barišićevu vladavinu koja je trajala 24 godine.

A kako je cijeli dan tekao? Jutros je u medije procurila skandalozna vijest o tome kako je Barišićev čovjek Nikola Hanžel zatražio hitnu sjednicu kako bi izbacio trojicu članova Skupštine koji su namjeravali glasati za Zajeca. Na svu sreću, ta zamisao nije prošla; Izvršni odbor nije uvažio zahtjev za odgodom Skupštine na 60 dana, izbačenih nije bilo, a Hanžel se nije pojavio na Skupštini zajedno s petoricom ljudi s Barišićeve liste. Ubrzo se počelo govoriti o tome da su Barišiću mnogi okrenuli leđa, uključujući Većeslava Bergmana, Karla Heinza Truskallera i Marijana Tomurada.S druge strane, pojavilo se svih 25 skupštinara iz Dinamova proljeća. Sve u svemu, Skupštini su se naposljetku odazvala 52 od 60 skupštinara, prenosi Telesport.

S obzirom na takav odnos snaga i šuškanja o prebjezima, odmah se počelo govoriti o uvjerljivoj pobjedi Dinamove legende i nositelja liste Dinamovo proljeće. Mirko Barišić na početku je pročitao dnevni red, a priopćeno je i kako je Denis Oroši, koji je proteklih dana došao pod povećalo Dinamovih navijača, podnio ostavku. To je učinio i član Nadzornog odbora Zdravko Kačić.

slavlje BBB

Imenovan je po jedan član radnog predsjedništva sa svake strane; Marijan Pojatina tu je ulogu obavljao za Dinamovo proljeće, a listu 35 predstavljao je Hrvoje Šojat. Ubrzo je ustanovljen i kvorum, a članovi Dinamova proljeća nekoliko su puta ispravljali Barišića zbog proceduralnih grešaka u odvijanju Skupštine.

Glasanje je teklo usmeno, tako da je svatko jasno i glasno rekao za koga glasa. Barišić je prvi imao čast glasati i, naravno, odabrao je samoga sebe, a Zajec je ubrzo dobio šest glasova s liste 35 tako da je bilo jasno kako je postao Dinamov predsjednik.

Barišić je dobio 19 sa svoje liste, Zajec 31, a dvojica su bili suzdržani.Osim toga, izglasan je i novi Izvršni odbor te dopredsjednik o čemu više možete pročitati OVDJE, a financijski izvještaj za 2023. godinu prošao je jednoglasno. Usput se pojavio i zahtjev za time da se Barišića izglasa kao počasnog predsjednika kluba, ali to nije prošlo.

To je to. Navijači, nekoliko tisuća Bad Blue Boysa koliko ih se okupilo ispred Maksimira, napokon su došli na svoje. Postoje još brojne prepreke koje će novi predsjednik morati prijeći; pogotovo kada govorimo o Upravi i ostacima dosadašnje vlasti u klubu koja će i nakon ovoga još uvijek imati veliki utjecaj, ali radi se o golemoj, velikoj pobjedi za Dinamove navijače. Ne sumnjamo da će danas protiv Slavena Maksimirom vladati svečarska atmosfera…