Amadeu Fernandes novo veliko pojačanje Nacional Zagreb koji slaže vrhunsku momčad

Amadeu Fernando, fc nacional
Ovaj transfer je nastavak kupovine vrhunskih igrača i slaganje velikog europskog Nacionala Zagreb koji naredne sezone želi napasti eurpski vrh i ostaviti konkurenciju u hrvatskoj ligi bez ikakvih izgleda u borbi za trofeje.

Do kojeg razmjera doseže kupovna moć zagrebačkog Nacionala? Pitanje je to koje se nameće nakon što je peterostruki hrvatski prvak na ljetnoj pijaci zaveo Amadeua Fernandesa, igrača za kojeg se tvrdi kako posjeduje klasu Rolls-Roycea. Kristjan Čujec, nekadašnji Amadeuov suigrač u azerbajdžanskom Arazu, posvjedočio je kako Nacional Zagreb nije kupio mačka u vreći, već provjereno ime kraljevskog pedigrea.

Nacional Zagreb je početkom prijelaznog roka doveo Franca Jelovčića, hrvatsku futsal zvijzdu koje je unatoč ponudi Benfike odabrala Nacional Zagreb. Nakon toga u klub je pristigao hrvatski reprezentativni vratar Franko Bilić iz srpskog prvaka Ekonomca. Prije tri dana klub je doveo novo veliko pojačanje, slovenskog reprezentativca Roka Mordeja koji je svoju karijeru gradio u Italiji. Mladen Kocić je nakon izvrsnoh pratija na EURO-u pristupio ruskom velikanu Tyumenu.

Amadeu Fernandes da Silva Sobrinho rođen je 6. ožujka 1990. godine u Recifeu, brazilskom gradu kojeg turistički vodiči nazivaju i ‘brazilskom Venecijom' zbog mnogobrojnih mostova i kanala. Unatoč brazilskom državljanstvu, Amadeu Fernandes već godinama, poput mnoštvo Brazilaca, nastupa za azerbajdžansku reprezentaciju.

Prema dostupnim informacijama, u životopisu azerbajdžanskog reprezentativca zapisano je kako je nastupao za brazilske prvoligaše PEC Poker i Copagrilu, a posljednju je, pak, etapu tekuće karijere kreirao u Arazu Naxçivanu, višestrukom prvaku Azerbajdžana, s kojim je 2014. godine osvoji treće mjesto na "Final-Fouru" Lige prvaka.

Kristjan Čujec, aktualni Nacionalov igrač, nekoć je dijelio svlačionicu s Amadeuom i svjestan je kako je Araz mnogo izgubio, a Nacional Zagreb mnogo profitirao:" Amadeu je iskusni i vrhunski igrač koji je do današnjih dana odigrao mnogo važnih utakmica. Upoznat je kako je raditi pod pritiskom, a upravo nam je takav profil igrača bio potreban. S njime će se popuniti pozicija zadnjeg igrača, a siguran sam kako će nam njegovo iskustvo biti dobrodošlo za iskorak u Ligi prvaka. Njegova su specijalnost snažan udarac i kvalitetna dodavanja. Riječ je o pravom profesionalcu koji će se, nadam se, sjajno uklopiti u Nacionalovo radno okruženje.

Za službenu stranicu kluba, Amedeu je komentirao svoj dolazak u hrvatskog prvaka.
Amadeu:"Iako sam rođen u Brazilu, nisam očekivao da ću jednog dana nositi dres neke europske reprezentacije. Araz je moj novi dom ali ponudu hrvatskog prvaka nisam mogao odbiti. Veseli me što je transfer odrađen u dogovoru Uprava obaju klubova kako bi se jednog dana mogao vratiti u Araz koji me je afirmirao kao igrača. Cijenim hrvatsku reprezentaciju i hrvatske igrače, raduje me što ću ponovno sa Čujecom dijeliti svlačionicu i osvajati nove trofeje. Kapetana Tihomira Novaka jako dobro poznajem i jako cijenim, Franco Jelovčić je trebao doći u Araz, imate odličan tim. Veselim se dolasku u Nacional".