A SUTRA JE TREBAO PREUZETI VELEŽ Senad Kevelj povukao kandidaturu za mjesto predsjednika, evo i zbog čega

Senad Kevelj Velež

Sutra će se održati izvanredna Skupština Upravnog odbora FK Velež. Na njoj bi 'Rođeni' trebali dobiti novog predsjednika i novo vodstvo. 

Jedini kandidat na sutrašnjoj skupštini za predsjednika trebao je biti predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj. I tako je bilo sve do večeras, a onda preokret. 

Naime, danas u poslijepodnevnim satima FK Velež objavio je vijest kako je Sportski sud u Luzani poništio suspenziju Šemsudinu Hasiću, te se on može ponovno vratiti obavljanju funkcija u bh. nogometu.

Zbog toga je Senad Kevelj večeras odlučio povući svoju kandidaturu, s još osam članova koji su s njim trebali doći u Upravni odbor kluba.

"Današnja odluka koja je stigla, Šemsudinu Hasiću ponovno omogućava daljnji nesmetan rad u FK Velež. Stoga je odluka da ja zajedno s još osam članova povlačim svoju kandidaturu jer mislimo da je ta odluka najbolja za FK Velež. Mi ćemo nastaviti pomagati klub u kapacitetima i svojim mogućnostima kako smo to činili i do sada", rekao je Kevelj za Hercegovina.info.

Podsjetimo, još prošle sezone Šemsudin Hasić je odlukom NS BiH suspendiran nakon nereda na utakmici između Veleža i Borca u Mostaru. Njegovo mjesto preuzeo je Senad Husnić, koji je u razgovorima za naš portal u više navrata iskazao želju za odlaskom kojeg je najavio za sutrašnju Skupštinu kluba. Senad Kevelj njegovu funkciju neće preuzeti, a ostaje nam za vidjeti hoće li Šemsudin Hasić od sutra nastaviti tamo gdje je stao još prošle sezone.