SPORTSKI SUD PONIŠTIO ODLUKU Ukinuta suspenzija predsjedniku Veleža Šemsudinu Hasiću

Šemsudin Hasić, Predsjednik Veleža, FK Velež, FK Velež, Šemsudin Hasić, FK Velež, Šemsudin Hasić, Senad Husnić, FK Velež, Šemsudin Hasić, Senad Kevelj
Klix

Sportski arbitražni sud (CAS) u Lozani je poništio odluku Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i ukinuo je suspenziju predsjedniku Veleža Šemsudinu Hasiću.

Vijest su priopćili danas iz Veleža.

"Iz švicarske Lozane je danas stigla presuda Suda za sportsku arbitražu (CAS) kojom je u potpunosti ukinuta suspenzija gospodinu Šemsudinu Hasiću na obavljanje pozicije predsjednika FK Velež Mostar, odnosno bilo koje druge funkcije vezane za nogomet u našoj zemlji, a koju je donio Nogometni savez BiH.  Podsjetimo, suspenziju je Hasić dobio nakon prekinute utakmice između Veleža i banjalučkog Borca, igrane u rujnu 2021. godine. Također, presudom je NS BiH naloženo da je dužan platiti troškove arbitraže CAS-a", priopćeno je.

Podsjetimo, NS BiH je FK Velež i Šemsudinu Hasiću nakon nereda na utakmici Borca i Veleža, ulaska navijača u teren te napada na suca i paljevinje vozila u kojem se isti nalazio izrečena drakonska kazna.

Sada se Hasić slobodno može vratiti u bh. nogomet.