9. kolo PL BiH: Derbi na Tušnju, Zrinjski dočekuje Čelik

NK Široki Brijeg, fk tuzla city, BHT Premijer liga

Sutra i prekosutra na programu je 9. kolo Premijer lige BiH koje donosi nekoliko zanimljivih susreta.

Parovi:

Željezničar - Radnik
Zvijezda 09 - Velež
Tuzla City - Sarajevo
Borac - Široki Brijeg
Mladost - Sloboda
Zrinjski - Čelik

Željezničar - Radnik

Jedan od derbija ovoga kola PL BiH. Radnik je u odličnoj seriji i momčad koju sjajno vodi Mladen Žižović sposobna je pobjedi svakoga, pa tako i Željezničara na Grbavici. Momčad Željezničara odigrala je dosta slabu utakmicu protiv Veleža i ovo im je prilika da se iskupe svojim navijačima.

Zvijezda 09 - Velež

Derbi začelja koji će sasvim sigurno donijeti puno toga. Domaćinima je ovo možda i posljednji vlak da uhvate priključak u borbi za opstanak i nema sumnje da će sve snage usmjeriti prema tome cilju. Gosti imaju svoju računicu i sigurno neće doći u Ugljevik s bijelom zastavom.

Tuzla City - Sarajevo

Derbi kola igra se u Tuzli gdje prvoplasirana Zvijezda City dočekuje aktualnog prvaka. Ako domaći pruže igru kao u posljednjih par kola nogometašima Sarajeva neće biti lako doći do bodova. Iz Sarajeva najavljuju da će u Tuzli ići na pobjedu, ali i domaći traže nove bodove koji će ih ostaviti na vrhu ljestvice. Nema sumnje da nas čeka jako zanimljiva utakmica u kojoj nema favorita.

Borac - Široki Brijeg

Ova utakmica je jako važna za obije momčadi. Borac na domaćem terenu igra puno bolje nego na gostovanjima, pa će domaćini sasvim sigurno pokušati iskoristiti igranje pred svojim navijačima da dođu do bodova. Široki je iznenađujuće dosta nisko na ljestvici, i momčad s Pecare treba bodove koji bi ih pogurali prema sredini ljestvice, ali i vratili mir u svlačionicu. Široki će u ovu utakmicu i s novim trenerom, pa će biti zanimljivo vidjeti jeli smjena izazvala pozitivan šok kod nogometaša.

Mladost - Sloboda

Mladost igra puno bolje nego što pokazuje trenutni poredak na ljestvici. U ovom susretu dočekuju Slobodu koja je i dalje u velikim problemima, pa je za očekivati da će domaći u ovom susretu upisati pobjedi i osvojiti prijeko potrebne bodove.

Zrinjski - Čelik

Zrinjski dočekuje Čelik s gorkim okusom nakon poraza u Bijeljini. Plemići u ovoj sezoni na domaćem terenu igraju sjajno, pa se očekuje da će Hari Vukas izvesti ofenzivan sastav koji će od prve minute krenuti po pogotke. Gosti s druge strane igraju po principu toplo-hladno i u ovoj utakmici će teško do iznenađenja.