7. kolo Premijer nogometne lige BiH: Željezničar bolji od Sarajeva, Zrinjskom bodovi kod Mladosti

Stadion HŠK Zrinjski, BHT Premijer liga, Stadion HŠK Zrinjski, Nk Dugopolje, Stadion HŠK Zrinjski, NK Zvijezda

Za vikend je odigrano 7. kolo Premijer nogometne lige BiH. Rezultati kola:

Mladost - Zrinjski 0:2 (0:0)
/Jakovljević 90+7, Lendrić 90+9/

Velež - Radnik 0:1 (0:0)
/Maksimović 69/

Zvijezda 09 - Široki Brijeg 0:0

Željezničar - Sarajevo 5:2 (2:2)
/Krpić 7, 38, Bojo 60, Sadiković 76, Alispahić 90+3 - Hebibović 1, Sipović 45+1 autogol/

Tuzla city - Sloboda 2:1 (0:0)

/Ubiparip 62, 86 - Livančić 76/


Borac – Čelik 3:1 (2:1)
/Vranješ 10, 21, Crnov 81 – Mahmutović 18/


Mladost - Zrinjski 0:2

Zrinjski je teže od očekivanog došao do pobjede u Doboju kod Kaknja. Duboko u sudačkoj nadoknadi Jakovljević je pogodio za vodstvo, a Lendrić je sljedeće minute potvrdio pobjedu Zrinjskog. Domaći su dobro stajali na terenu i parirali Plemićima, ali su na kraju imali ceh jer im se vratar ozlijedio, a s obzirom na to da su izvršili sve izmjene i na vrata je morao Dujmović koji je na kraju i dva puta kapitulirao.


Velež - Radnik 0:1

Velež je nastavio s prosipanjem bodova i ovaj puta kući pjevajući iz Vrapčića je otišla momčad Radnika. Utakmica je bila obostrano dobra, a na kraju su gosti ipak imali više sreće i odnijeli su sva tri boda. Veležu slijedi borba za bijeg s dna ljestvice, dok se Radnik s dvije vezane pobjede polako primiče vrhu ljestvice.


Zvijezda 09 - Široki Brijeg 0:0


Jedina utakmica na kojoj nije bilo pogodaka u ovom kolu je ova iz Ugljevika gdje su Zvijezda 09 i Široki Brijeg igrali 0:0. Obije momčadi imale su svoje prigode i kada se sve sabere i oduzme ovaj neodlučen rezultat je i najrealniji. Zvijezdi slijedi žestoka borba za opstanak, a ni Široki se nije baš proslavio u dosadašnjem dijelu prvenstva i morat će početi pobjeđivati ako misle prema gornjem dijelu ljestvice.


Željezničar - Sarajevo 5:2

Gradski derbi u Sarajevu ispunio je očekivanja. Gledatelji su vidjeli čak sedam pogodaka, a domaći su na kraju sasvim zasluženo slavili visoku pobjedu. Aktualni prvak dobro se držao u prvom dijelu, a u drugom je na terenu bio samo Željezničar koji je ovom pobjedom preuzeo vrh ljestvice,


Tuzla city - Sloboda 2:1

I u Tuzli se igrao Gradski derbi u kome je formalni domaćin momčad Tuzla citya svladala Slobodu rezultatom 2:1. Junak susreta je Ubiparip koji je postigao oba pogotka za pobjednike tuzlanskog derbija.


Borac – Čelik 3:1

Borac je dobra momčad koja na svom terenu izgleda puno opasnije nego na gostovanjima. Borac je sinoć ugostio Čelik i domaći su na krilima Vranješa koji je postigao dva pogotka slavili pobjedu. Treći pogodak za domaće dao je Crnov, a Mahmutović je pogodio za Čelik.


Hercegovina.info