12. kolo nogometne Pl BiH: Zrinjski dočekuje Sarajevo, Široki na Bilinom polju

NK Široki Brijeg, FK Sarajevo, BHT Premijer liga, pl bih

Ovog vikenda igraju se utakmice 12. kola Premijer lige BiH. Najviše pozornosti privući će utakmica koja se igra Pod Bijelim brijegom u Mostaru gdje gostuje Sarajevo, a ništa manje zanimljivo neće biti ni u Banja Luci gdje igra Željezničar.


Parovi i satnice:

05-10-2019 15:30 HŠK Zrinjski - : - FK Sarajevo
06-10-2019 15:30 FK Mladost DK. - : - FK Velež
06-10-2019 17:30 FK Borac - : - FK Željezničar
05-10-2019 15:30 FK Radnik B. - : - FK Sloboda
05-10-2019 15:30 FK Tuzla City - : - FK Zvijezda 09
05-10-2019 15:30 NK Čelik - : - NK Široki Brijeg


HŠK Zrinjski - : - FK Sarajevo


Derbi kola igra se u Mostaru gdje Zrinjski dočekuje Sarajevo. Plemićima u ovom susretu igra samo pobjeda i Zrinjski će sve snage uperiti ka tome cilju. Sarajevo je ispalo iz Kupa BiH i aktualnim prvacima ostaje samo premijer liga. Gosti najavljuju otvorenu igru i čeka nas izuzetno zanimljiv i otvoren meč u kome ipak prednost dajemo Zrinjskom. Susret će suditi Miloš Gigović, a prenosi ga Moja TV.


FK Mladost DK. - : - FK Velež


Derbi začelja igra se u Doboju kod Kaknja gdje domaća Mladost dočekuje zahuktali Velež. Domaćima u ovom susretu igra samo pobjeda i bilo koji drugi rezultat ih gura prema dnu ljestvice. Velež ima svoju računicu i dolazi u Doboj kod Kaknja ne izgubiti. Admir Šehović sudi ovu utakmicu.


FK Borac - : - FK Željezničar


U Banja Luci Borac dočekuje Željezničar. Još jedna izuzetno zanimljiva utakmica u kojoj domaći traže nove bodove. Željezničar i nakon ovog susreta želi ostati na vrhu ljestvice, i očekuje nas tvrda utakmica u kojoj je nekako neodlučen rezultat najrealniji. Vladimir Bjelica je glavni sudac, a prijenos je na Moja TV.


FK Radnik B. - : - FK Sloboda


Radnik u Bijeljini dočekuje Slobodu koja je i dalje u velikim problemima. Sve osim pobjede momčadi Mladena Žižovića bilo bi veliko iznenađenje. Sabrija Toplović je sudac ove utakmice koju prenosi BHT.


FK Tuzla City - : - FK Zvijezda 09


I za ovu utakmicu kao za prethodnu može se reći da su domaći izuzetni favoriti. Kvaliteta je na strani domaćina, gosti su jednom nogom u nižem rangu i teško će se čupati u Tuzli. Mateo Musa će dijeliti pravdu na ovom susretu.


NK Čelik - : - NK Široki Brijeg


I u Zenici nas čeka jedna tvrda utakmica u kojoj su objema momčadima potrebni bodovi. Čelik igra slabo na svom travnjaku, a Široki je pun samopouzdanja nakon nekoliko odličnih rezultata. Na Bilinom polju nitko nije favorit protiv Čelika, ali ipak ovaj puta malu prednost dajemo gostujućoj ekipi. Sudi Adis Mulahasanović uz prijenos na Arena sportu.