MARIN ČILIĆ PRED NOVU SEZONU ‘Raspored neće biti prenatrpan, fokus će biti na glavne turnire’

Marin Čilić
JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Marin Čilić je u sezonu 2023. krenuo solidno izborivši četvrfinale u indijskom Puneu (ATP 250), a onda se dogodila ozljeda koljena koja ga je s terena udaljila sve do kraja godine. Probao se vratiti u Umagu gdje se oprostio od turnira već u 1.kolu, nakon čega su ponovno uslijedile rehabilitacije, ali i privatne obaveze u kojima gušta. Naš proslavljeni tenisač gostovao je u emisiji Sport i glazba gdje se osvrnuo na planove za nadolazeću sezonu.

"Na prvom mjestu je zdravlje. Nadam se kako će koljeno izdržati. Bit će zahtjevna sezona jer situacija s koljenom nije bajna i ne mogu se zavaravati kako će stanje biti savršeno. Nadam se kako ću većinu sezone biti dobro, dok će ostatak biti borba i krpanje. S takvim raspletom bio bih zadovoljan. Tenis je specifičan sport i bit će zanimljivo krenuti u novu sezonu ponovno s pozicije od kud sam kretao sa 16-17 godina", rekao je Marin i nastavio o tome koliko će biti teško vratiti se:

"Cijenim sve korake koje sam prošao u karijeri, nikada ih nisam preskakao i možda mi je to donijelo dodatnu snagu i motiv za dalje. Kad sam bio u vrhu uvijek je postojao strah od opuštanja ili uzimanja pauze u smislu gdje će me to odvesti. Taj strah me uvijek gurao naprijed, što je i danas slučaj. Nova sezona bit će težak, ali i zanimljiv izazov".

"Igrač sam koji voli biti u ritmu mečeva. A kako ih nisam imao puno u protekloj sezoni bit će zahtjevno vratiti se i balansirati koljeno.Vidjet ćemo hoće li situacija biti idealna. Važno će biti ugrabiti ili iskoristiti ukazane prilike, naravno, neće ih biti kao ranijih godina i u tom pogledu ću morati biti vrlo discipliniran i motiviran".

"Raspored u novoj sezoni neće biti prenatrpan. Fokus će biti na glavne turnire, teško da ću se vratiti na razinu da mogu doći do broja jedan ili dva na svijetu, ali zadovoljilo bi me da osvojim neke velike turnire. Vidjet ćemo koliko će tijelo dopustiti", rekao je Čilić.

Cijeli razgovor poslušajte ovdje