Zrinjski nakon dva produžetka izgubio od Slobode

Što se tiče same utakmice gledali smo dva sasvim različita poluvremena, gdje je gost dominirao u prvom dijelu, a Plemići bili malo bolji u nastavku susreta. Igrala su se i dva produžetka u kojima je gostujući igrač Adamović sa tricama praktički donio pobjedu gostima. Gosti su kako sam već napisao bolje otvorili utakmicu i zahvaljujući prije svega Adamoviću došli do vodstva koje su držali cijelo prvo poluvrijeme. Igra Zrinjskog nije bila na nivou, i samo zahvaljujući pojedinačnim bljeskovima Peraice, Oroza i Tomovića gosti nisu otišli na veliku prednost, a najveća je iznosila 33:22.

Drugi dio bio je potpuno drugačiji od prvog i Plemići su od prve minute krenuli agresivno, te su sa takvom igrom brzo došli do vodstva. Konačno su Plemići odigrali kako se od njih očekije i kolektivnom igrom držali su konce igre pod kontrolom. Treća četvrtina završila je rezultatom 59:53, premda su naši košarkaši dobar dio drugog dijela ove dionice bili bez postignutog koša. Zadnja četvrtina protiče u izjednačenoj igri u kojoj gosti pokušavaju da se vrate u susret, i to im donekle uspijeva zahvaljujući lošem šutu Zrinjskog za tri poena, i u 33 minuti su na samo koš zaostatka 63:62, a u idućoj minuti i do vodstva 63:67.

U tim trenucima gledali smo igru sa puno grešaka, a Zrinjski nije mogao do koša. Gosti su to iskoristili na najbolji mogući način i došli do prednosti 65:70. Kod rezultata 67:70 sudac Kralj sudi faul u napadu Zrinjskom premda ga nitko osim njega nije vidio u dvorani, što je izazvalo buru negodovanja u dvorani. Nakon toga i Duškaj ne sudi očiti prekršaj u napadu Adamoviću, što je unijelo dodatnu nervozu na parketu. .Ipak zadnja minuta donosi neizvjesnost  i rezultat 73:73 pola minute do kraja. 19 sekundi do kraja gosti imaju dva slobodna bacanja i Albijanović ubacuje oba za 73:75, dok Mate Peraiica poravnava za produžetak 75:75.

Adamović neometan baca za 75:77, dok u idućem napadu Zrinjski gubi loptu, a gosti sa zvukom sirene za istek napada povisuju na 75:79. Peraiica smanjuje na 77:79, a iduće napade promašuju gosti dok sudac Duškaj svira osobnu u napadu Gligori. Polovina produžetka donosi poravnjanje 80:80, a zatim Duškaj ponovo svira nepostojeći prekršaj Tomoviću.

Do kraja neizvjesnost i Zrinjski preko Glogore dolazi u vodstvo 83:82. 15 sekundi do kraja neodlučen rezultat 85:85 i slobodno za goste, koje pretvaraju u vodsvo 86:85. I ovaj produžetak završava 89:89 i igrao se još jedan. Taj drugi produžetak donosi bolju igru Zrinjkog i za dva minuta rezultat je 98:91.Gosti opet vraćaju na 98:97, da bi Tomović trojkom povečao na 101:97.Na kraju gosti ipak stižu do pobjede 103:104 ponajprije zahvaljujući Adamoviću koji je praktički pobijedio Zrinjski koji sa ovoliko grešaka i nije mogao do pobjede. Dio krivice snose svakako i suci susreta, ali i svakako naši košarkaši koji su imali slab šut i previše grešaka.

 zrinjski.info