TRENER KK IGOKEA "Ne poštujem BiH, samo Republiku Srpsku i Sjevernu Makedoniju

TRENER KK IGOKEA "Ne poštujem BiH, samo Republiku Srpsku i Sjevernu Makedoniju
Srpskainfo.com

Mnogo bure izazvala je završnica bh. košarkaškog prvenstva. Prvenstvo se trebalo završiti ovog vikenda utakmicama Final Foura, ali je ranije pet od šest članova Lige za prvaka poslalo dopis Košarkaškom savezu BiH da prihvaćaju postojeće stanje na ljestvici te da se shodno tome odredi prvak i putnici u ABA ligu, što su odbili UO KSBiH i Široki Brijeg, da bi na kraju odigravanje Final Foura odbili igrati svi osim Širokobriježana.

Trener košarkaša Igokee Dragan Bajić ogorčen je odlukom Košarkaškog saveza BiH da dodijeli titulu prvaka Širokom, te kaže da je ovo pokazatelj stanja u društvu zbog kojeg i ne poštuje Bosnu i Hercegovinu, već samo Republiku Srpsku i Sjevernu Makedoniju čiji je selektor.

"Što normalan čovjek može reći na ovakvu situaciju. Ne znam tko je jadniji ispao, je li generalni tajnik, da li povjerenik lige, ili Široki koji je na ovaj način uzeo sebi za pravo da primi medalje i pehare. To dovoljno govori u kakvoj bijednoj i jadnoj državi živimo. Ovo je samo vid rasula u kojem se zemlja nalazi počev od sporta pa do svih ostalih oblasti. Trenutno se nalazim u Skoplju i zbog svega ovog ne poštujem Bosnu i Hercegovinu, poštujem samo Republiku Srpsku i Sjevernu Makedoniju čiji sam izbornik", rekao je Bajić koji je u dahu dodao:

"Ako netko ovim potezima misli oduzeti snagu sportu Republike Srpske mislim da ide pogrešnim putem. Više smo nego dominantni ove sezone, ovo je samo čin nemoći i nemogućnosti da ostali podnesu ono što smo ove sezone u sportu uradili. Sam čin tog blata u Širokom Brijegu, koliko generalni tajnik sve poštuje, pokazuje podatak da je gospodin Čolan došao u majici kratkih rukava da dodijeli pehare ekipi Širokog", zaključio je Dragan Bajić u razgovoru za "Srpskainfo.com".

Što se tiče košarkaša Širokog, njima je ovo bio 11. naslov prvaka Bosne i Hercegovine, prvi nakon dvije godine kada su u finalu bili bolji od Sparsa.