PREDSJEDNIK ZRINJSKOG Nudilo nam se jako puno trenera, ali smatramo da je Glomazić najbolji izbor

HKK Zrinjski
hercegovina.info

Košarkaši Zrinjskog sinoć su u hercegovačkom derbiju u dvorani na Bijelom Brijegu svladali Široki i upisali osmu prvenstvenu pobjedu. Plemići se nalaze samo bod od prvog mjesta i imaju jako dobru situaciju za nastavak prvenstva. 

Utakmicom je jako zadovoljan predsjednik Zrinjskog Igor Marić.

"Utakmica koju smo mogli vidjeti sinoć, bila je uistinu jedna vrhunska predstava. Jako mi je žao što su gledatelji uskraćeni biti na jednoj onakvoj utakmici, ali vjerujem da su mogli uživati pored malih ekrana. Široki je ekipa iz ABA lige. Oni imaju sve uvjete za rad, dvanaest dana nisu imali niti jednu utakmicu i maksimalno su se pripremali za nas, dok je nama ovo bila treća utakmica u deset dana. Momčad je potrošena i iz tog razloga dogodio se pad u posljednjoj četvrtini", kaže Marić.

Utakmicu je sinoć vodio je Ivica Petrić koji je momčad preuzeo na jednu utakmicu nakon odlaska Nevena Nikolića. Momčad je pod vodstvom upravo Nikolića polusezonu završila na odličnom drugom mjestu. No, nakon poraza od Bosne, on je podnio ostavku. 

Predsjednik HKK Zrinjski Igor Marić kaže nam kako je Nikolić imao veće ambicije.

"Odlazak Nevena Nikolića nije stvar rezultata. On je imao viziju kako ova momčad u svakoj utakmici mora ići na pobjedu. Tu se nabacio veliki pritisak na mlade igrače i oni se nisu mogli nositi s pritiskom, tako da smo imali prevelike oscilacije u igri. Neven Nikolić je rođeni pobjednik i on je za velike projekte. Onoga trenutka kada je on vidio da njegove riječi ne dopiru do igrača i da oni gube samopouzdanje, rekao je da bi bilo najpametnije da se on povuče. Također on je bio mišljenja da treba razdrmati ekipu i da to može samo novi trener."

Novi trener Zrinjskog bit će Zoran Glomazić.

"Nudilo nam se jako puno trenera iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Malo tko želi preuzeti momčad kada ide loše, a sada imamo jako komotnu situaciju. Unatoč brojnim ponudama mi smo se ipak odlučili za Zorana Glomazića. Kako i sami znate on je Zrinjski vodio od 2013. do polovice 2015. godine i on je naš novi-stari trener." Mišljenja smo da ako netko treba našu momčad taktički podići na još jedan viši nivo, da je to upravo Zoran Glomazić. On je već registriran u Savezu."

Predsjednik Marić zadovoljan je igračkim kadrom.

"S većinom igrača smo zadovoljni, no ima nekih sitnica i moguće je da se dogode određene korekcije. Sve u svemu mi smo jako zadovoljni igračima u našoj momčadi. Imamo odličnu mladu i energetski jako dobru ekipu. Tu posebno moram pohvaliti Ivora Ševu koji je vrhunski pripremio momčad i s Nikolićem napravio zaista odličan posao."

Što se tiče ambicija za nastavak sezone Marić kaže.

"Nama su dovoljne još četiri pobjede i mi ćemo onda sigurno biti u ligi za prvaka. Onda će biti više prostora za razvoj mladih igrača koji će sigurno dobiti veću minutažu poput Perkovića, Džajića ili primjerice Solde", rekao je za Hercegovina.info Igor Marić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.