MIRAN PEHAR Sports Academy 360° je sportska akademija specijalizirana za rad s djecom i mladim sportašima

Sports Academy 360 Miran Pehar
hercegovina.info

Početkom 2020. godine u Mostaru je počela s radom Sports Academy 360°, akademija specijalizirana za cjelokupni sportskih razvoj djece i mladih sportaša.

Voditelj akademije je Miran Pehar, dugogodišnji trener u HKK Zrinjski koji je na Kinezološkom fakultetu u Splitu doktorirao na temu "Sport specifični testovi agilnosti i eksplozivne snage u košarci", te je nakon četverogodišnjeg doktorskog studija zavrijedio titulu doktora znanosti s temom iz košarke.

Pokrenuli ste Sports Academy 360°, o kakvom sportskom projektu se radi?

Sports Academy 360° je sportska akademija specijalizirana za rad s djecom i mladim sportašima, kroz čije djelovanje nastojimo biti jedna vrsta „servisa“ u njihovom sportskom razvoju.

Sports Academy 360 Miran Pehar

Što ovu sportsku akademiju izdvaja od ostalih u Mostaru i Hercegovini, po čemu je ona posebna?

Ono što akademiju izdvaja od ostalih sportskih kolektiva je činjenica da smo kroz dva programa treninga koja provodimo u sklopu akademije uspjeli zaokružiti cjelokupni sportski razvoj djece i mladih sportaša.

Konkretno, radi se o programima 360֯ FUNdamental i 360֯ FITNESS. 360֯ FUNdamental je program treninga namijenjen djeci od 4 do 12 godina, kroz koji djeca prolaze kroz programe višestranog sportskog razvoja, a upoznaju se i sa osnovama iz sportova poput atletike, gimnastike, košarke, rukometa, nogometa, odbojke, tenisa, plivanja i skijanja.

Također, bitno je napomenuti kako po završetku ovog programa djecu usmjeravamo na određene sportove, a oni sami biraju klubove u kojima žele nastaviti svoj sportski put. Za razliku od navedenog programa čiji su polaznici ujedno i članovi akademije, 360֯ FITNESS je program treninga namijenjen djeci i mladim sportašima koji su članovi nekih drugih sportskih klubova, a kod nas provode programe kondicijske pripreme, sportsku dijagnostiku, sportsku rehabilitaciju i usluge nutricionističkog savjetovanja.

Koji su ciljevi akademije?

Postavili smo si veći broj ciljeva, ali jedan od glavnih je da se promoviramo u nekoga tko će biti prepoznatljiv po kvaliteti rada s djecom i mladim sportašima.

Tko još uz Vas radi u akademiji?

Osim mene u akademiji rade i tri magistra kineziologije i jedan fizioterapeut.

Kako se djeca mogu prijaviti za upis u akademiju, gdje se održavaju treninzi i koliko puta tjedno?

Svi zainteresirani za 360֯ FUNdamental program treninga mogu doći na probne treninge koji se održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18:00 do 19:30h u sportskoj dvorani kampusa u Rodoču (Heliodrom), dok se zainteresirani za 360֯ FITNESS program treninga mogu javiti na kontakt telefon +387 63 856 357 i/ili posjetiti našu Facebook i instagram stranicu (360sportsacademy) i dobiti dodatne informacije o lokaciji i vremenu održavanja treninga.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.