Miran Pehar: Titulu posvećujem onima koji više nisu sa nama, a doprinjeli su radu Zrinjskog

tiskovna

Evo što je Miran rekao za naš portal:

 

Kao prvo čestitke na naslovu prvaka!

"Hvala na čestitkama, kao i na činjenici je upravo Vaš portal uvelike doprinio popularizaciji košarke u Mostaru".

Prošlo je nekoliko dana od osvajanja titule, slegle su se emocije pa kako je biti košarkaški prvak BiH?

"Osjećaj je uistinu lijep, pomalo nestvaran. Međutim, ovu sezonu polako ostavljamo iza sebe i okrećemo se novoj u kojoj nas očekuju novi izazovi". 

Kome ti možeš posvetiti ovu titulu?

"Definitivno onima koji više nisu sa nama, a doprinjeli su radu kluba u prošlosti". 

Da li ste se makar i potajno prije par mjeseci nadali da Zrinjski može do titule?

"Dobre igre kroz cijelu sezonu, osobito u ABA2 ligi dale su nam za pravo da se nadamo dobrom rezultatu. Međutim, na samom početku sezone znali smo da imamo velik broj utakmica i dogovor je bio da igramo „jednu po jednu". Na taj način smo pokušali fokus stavilti na našu igru, a ne na rezultat što je u konačnici rezultiralo time da smo čak i u finalnoj seriji kod vodstva 2-1 razmišljali isključivo o igri dok bi se titula više spominjala kroz neke polu-šale prije ili nakon treninga".

Kako ste u stručnom stožeru uspjeli motivirati igrače za ovaj podvig?

"Nije to bio posebno težak posao s obzirom da se radilo se o stvarno odličnoj grupi igrača kojima ne ponestaje motiva za težak rad, a kao posljedica toga rada rezultat je došao sam po sebi".

Kada kažemo podvig onda mislimo i na to da je Zrinjski dvoranski prvak u gradu bez dvorane?

"Da, to je ono što daje dodatnu težinu ostvarenom rezultatu, a ja se iskreno nadam da u skoroj budućnosti neće biti potrebe da više pričamo na ovu temu".

Osvajanjem titule sigurno će se povećati interes za košarku kod mladih u gradu?

"U košarci sam preko dvadeset godina i mislim da u Mostaru nikad prije nije postojao veći interes za košarkom. To potvrđuju i rekordne posjete u dvorani na Bijelom Brijegu, kao i sve veći broj članova u mlađim kategorijama HKK Zrinjskog, tako da je evidentan porast zainteresiranosti mladih za ovim sportom".  

Možemo li usprkos svemu očekivati da neko iz omladinske škole krene stopama Bojana Bogdanovića?

"Naravno, ali moramo znati da je karijera Bojana Bogdanovića rezultat rada i bogom danog talenta. S tim u vezi potrebno je osigurati još kvalitetnije uvjete za rad, ali i učiniti određene korake u pronalasku i selekciji nadarene djece".

Osim što si trener u Zrinjskom predaješ i na Sveučilištu u Mostaru. Kako uspijevaš uskladiti sve obveze?

"Da, raditi na dva posla uistinu iziskuje puno truda i vremena. Sa jedne strane morate dosta raditi na sebi dok sa druge imate velik broj obaveza poput predavanja, treninga, putovana i sl. ali sve je to puno lakše kad radite ono što volite, a pored toga imate veliko razumjevanje obitelji, ljudi sa fakulteta i iz kluba pa bih iskoristio ovu priliku da im se svima iskreno zahvalim".

Zrinjski je prvak i slijedeće sezone opet igra 2 ABA Ligu. Hoće li Plemići biti spremni za nove izazove?

"Ono što mogu obećati je da će igrači i stručni stožer dati sve od sebe, a hoće li to biti dovoljno za ponoviti ovogodišnji rezultat ili možda napravit korak više u ABA2 ligi ovisi od puno faktora".

Za kraj poruka našim čitateljima?

"Prije svega želim im puno zdravlja i sreće, te da nastave pratiti HKK Zrinjski i u narednoj sezoni".

Upravo u vrijeme kada smo radili ovaj interviju Miran je po drugi puta postao sretni otac, te mu ovom prigodom obitelji Pehar čestitamo na prinovi u obitelji.

HERCEGOVINA.info