Košarkaši Gruda pojačavaju svoje redove

Odmah nakon toga Gruđani su tijesno nakon produžetaka poraženi u Foči da bi potom pred svojim navijačima s također tijesnim rezultatom pobijedili Čelika.

Liga izjednačena, a momčad još nedovoljno spremna, a ni sastavljena od pretjerano jakih i kvalitetnih igrača, sve su to pokazatelji koji idu u prilog tvrdnji grudskog trenera. No, ipak nakon tri kola Gruđani se drže dobro, a kakav će krajnji ishod biti, teško je u ovom trenutku govoriti.

No, prije svega trener Bilinovac ima obvezu promoviranja mladih igrača, a prije svih Baraća, Bilinovca, Ćavara i Novaka. Hoće li oni imati prigodu i hoće li je znati iskoristiti, vidjet će se. Nakon tri kola Barać, Bilinovac su ključni igrači momčadi, dok prigodu traže Ćavar, a pogotovo centar Novak. Nekako nenametljiv svojom čvrstom igrom, a osobito u fazi obrane, nameće se i pomalo zaboravljeni Luburić.

Od danas Gruđani su jači za Roka Čiklića, svojevremeno igrača koji je najvaljivan za velikog talenta u Zadru. Prošle sezone Zadranin je nosio majicu Borika i bilježio 12 koševa po utakmici. Gruđanima će zasigurno dobro doći, pojačat će konkurenciju na pozicijama dvice i trice. Uz iskusne Pinjuha, Jelčića, Kesera, očekivat je da će grudski sastav biti čvrst protivnik svakoj momčadi u Bosni i Hercegovini ma gdje se utakmice igrale.

Određen je i datum održavanja izborne Skupštine Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Održat će se 19. studenoga u Sarajevu. tako je odlučeno na sjednici Predsjendištva krovne košarkaške organizacije.

vl / grude-online.info